Ehkäise hiusten kuivuminen

Ehkäise hiusten kuivuminen
Syksyllä ja talven pakkasilla hiukset tuntuvat usein kuiville ja elottomille. Palauta hiusten hehku!
Julkaistu 25.9.2017

Vältä hiuksia kuivattavia tekijöitä ja palauta hiusten luonnollinen hehku oikeanlaisella hoidolla!

Kuiva sisäilma ja hankaavat pipot ja kaulahuivit rasittavat hiuksia viileinä vuodenaikoina.Hiusten elottomuus, latvojen hauras kunto ja kuivuminen voivat olla ympärivuotisia ongelmia, mutta syksyllä hiusten kuivuminen usein korostuu.

Valitse sopivat hoitotuotteet ja opi välttämään hiuksia kuivattavia tekijöitä:

1. Vältä hiusten muotoilua lämpölaitteilla

Kyllä tiedämme tämän jo entuudestaan, mutta suoristus- ja kiharrinraudat kuluttavat hiusta. Korkeat lämpötilat poistavat hiuksista niiden omaa kosetutta ja pitkällä aikavälillä kuivattavat niitä. Lämpösuojasuihkeet ja suojaöljyt suijaavat hiuksia lämpökäsittelyn ajan, sillä ne tuovat hiukseen lisäkosteutta.

2. Älä pese hiuksia liian usein

Shampoopesun tarkoitus on vähentää hiusten rasvaisuutta. Hiusten rasvoittuminen johtuu päänahan talinerityksestä. Myös itse hiuksessa on rasvaa, lipidejä, jotka pitävät hiuksen proteiineja yhdessä. Toistuva hiuspesu voi kuluttaa hiuksen omia lipidejä ja kuivattaa hiusta. 

3. Valitse hiustenhoitotuotteet vuodenajan mukaan

Onko lempishampoosi käytössä ympäri vuoden? Jos hiuksesi tuntuvat kuivilta talvisin, valitse kosteuttavmpi shampoo talvikäyttöön. Runsaasti peseviä tensidejä sisältävät shampoot puhdistavat tehokkaasti, mutta myös kuivattavat herkemmin hiuksia. 

Kommentoi »