Kauneus & Terveys

Korjaa nämä yleisimmät meikkimokat!

Korjaa nämä yleisimmät meikkimokat!
Kokeneet meikkitaiteilijat paljastavat tyypillisimmät virheet meikkaamisessa. Voit korjata epäedullisen meikin helposti.
Kuvat Fotolia

Artistry-meikkisarjan meikkitaiteilija Cristian Ciriani ja Dr. Hauschkan meikkitaiteilija Karim Sattar kertovat, mitkä ovat naisten yleisimmät virheet meikkaamisessa. Heillä on helpot keinot, miten meikkimokista pääsee eroon.

1. Vääränsävyinen meikkivoide

Ratkaisu: Kokeile meikkivoidetta sipaisemalla sitä leukaasi. Valitse meikkivoide niin, että se vastaa kaulasi ihon väriä. Jos sinulla on tarve levittää meikkivoidetta kaulallekin,   sävy on todennäköisesti väärä. Älä osta tummempaa meikkivoidetta siksi, että tahdot ihollesi lisää väriä. Käytä mieluummin aurinkopuuteria tai poskipunaa.

2. Huultenrajaus on erivärinen muun huulimeikin kanssa

Ratkaisu: Valitse huultenrajauskynä, joka sävy on mahdollisimman lähellä käyttämääsi huulipunaa tai –kiiltoa. Rajaus pitää ylipäänsä tehdä vain, jos tahdon viimeistellyn, terävän tai näyttävän näköisen lopputuloksen. Siitä on hyötyä myös silloin, jos huulissa on paljon ryppyjä tai juonteita.

3. Liian tummat kulmakarvat

Ratkaisu: Käytä kulmakarvoihin vaaleampaa väriä. Valitse kulmakarvatuotteen väri niin, että se on lähellä hiustesi luonnollista väriä. Luonnollisen lopputuloksen saa parhaiten kulmageelillä.

4. Liian vaaleaa peitevoidetta liian isolle alueelle

Ratkaisu: Etsi peitevoide, joka on vain aavistuksen omaa ihon väriäsi vaaleampi. Liian vaalea ei peitä yhtä hyvin. Laita peitevoidetta ainoastaan kohtiin, joita haluat vaalentaa. Jos levität vaaleaa väriä liian isolle alueelle, tumma tai punainen kohta näyttää edelleen tummalta tai punaiselta suhteessa muuhun ihoon. 

5. Meikkiä on liian paljon

Ratkaisu: Pidä arkimeikkisi kevyenä, niin voit erikoistilaisuuksissa säväyttää näyttävällä meikillä. Jos saat kehuja hienosta luomiväristäsi etkä kauniista silmistäsi, kannattaa miettiä, onko meikki liian vahva. Meikkaamisen tarkoitus on korostaa jo olemassa olevia kauniita piirteitä eikä luoda täysin uusia kasvoja.

6. Väärien kohtien korostaminen

Ratkaisu: Korosta meikillä parhaita kohtiasi. Jos esimerkiksi huulesi ovat paras asia kasvoissasi, etkä pidä silmiesi muodosta yhtä paljon, meikkaa huulet. Silmiin ei kannata tehdä yhtä näyttävää meikkiä, koska huomio kiinnittyisi silloin huulten sijaan niihin.

Kirjoittaja oli tet-harjoittelussa Kauneus & Terveys -lehdessä.

Julkaistu: 9.8.2019
Kommentoi »