Kauneus

Kevättakkien parhaimmisto näyttää tältä – katso 25 ideaa!

Kevään ensimerkit muistuttavat, että pian saa pukea päälle kevyemmän takin. Kokosimme listan kevään tyylikkäimmistä takeista.

Teksti Satu Pakarinen
Kuvat valmistajat, Fotolia
24.3.2016

Ikuinen klassikko

Trenssi on lähes jokaiselle vartalotyypille mitä imartelin takkimalli. Perinteisen mustan ja beigen värien sijaan sovita myös tummansinistä takkia. Se sopii värinä huomattavasti paremmin kalvakalle suomalaisiholle kuin voimakas musta.

Trenssiä ostaessa kiinnitä huomiota takin yksityiskohtiin. Esimerkiksi suuret taskut ja epoletit tuovat kokonaisuuteen lisää volyymia, ja näin ollen leventävät kokonaiskuvaa. Suosi sen sijaan takkimalleja, joissa on pitkittäisleikkaukset ja sivutaskut.

Ihanteellinen materiaali laadukkaalle trenssille on paksu puuvillakangas, puuvillasekoite, popliini tai villa.

Nuden sävyinen trenssitakki 475 e, Marimekko. Beige trenssi 269 e, Lauren Ralph Lauren, Stockmann.com. Korallinpunainen takki 75 e, Monki. Sininen trenssitakki 79,90 e, Galeries Lafayette, Stockmann.com.

Bomber-takki

Bomber on takkiperheen trendikäs tulokas. Ja kyllä: takki pukee yhtä lailla parikymppistä kuin nelikymppistä naista. Kokeile vaikka!

Pusakkatakki on myös ideaali välikausitakki, joka päällä kuljet aina maaliskuusta marraskuuhun. Alkukeväästä takin alle puetaan neule tai poolopaita, kesällä rento t-paita. Armeijanvihreän takin sijaan kokeile myös muita värejä ja brodeeraa takin selkämykseen hauska logo tai nimikirjaimet.

Valkoinen bomber 45 e, Monki. Maitokahvin sävyinen takki 195 e, R/H. Klassinen bomber-takki 94,95 e, Zalando.fi. Musta bomber-takki 80 e, Topshop.com.

Suora linja

Väljä, laatikkomainen takki ei ehkä ole se ideaali vartalonmuotoja korostava vaihtoehto, mutta ei sitä olekaan tarkoitus pitää kiinni – muuta kuin äärisääolosuhteissa! Kun takki on auki, pue alle vartalonmyötäiset vaatteet, näin siluetti pysyy kapeana. Suoralinjainen takki vaatii myös kaveriksi tolppakorkoiset nilkkurit tai saappaat.

Tänä keväänä erityisen trendikäs on väljä denimitakki, joka yhdistetään samanvärisiin bootcut-farkkuihin. Kuviollisilla takeilla piristät myös arkityyliä. Valitse hillitty kuviopinta tummalla pohjalla: näin värikäs vaate ei hyppää liikaa katsojan silmille.

Kerman sävyinen laatikkotakki 75 e, Monki. Kuviollinen takki 119,99 e, Esprit, Stockmann.com. Denimitakki 125 e, Cos. Kuviollinen takki tummansinisellä pohjalla 79,95 e, Zara. Harmaa, ohut villakangastakki 79,95 e, Zara.

Rouhea biker

Biker-nahkatakki on urbaanin nykynaisen statement-vaate numero yksi. Se on helppo yhdistää farkkujen rinnalla niin kukkamekkoon kuin maksihameeseen. Lisäksi, kun sijoitat biker-takkiin kerran, palvelee se käytössä aina eläkepäiville.

Panosta huolella nahkarotsin hankintaan ja sovita eri malleja. Erityisesti lyhyessä takissa pienetkin yksityiskohdat muuntavat kokonaiskuvan liian ronskiksi. Kiinnitä huomiota ainakin kaulukset malliin, kiinnitykseen ja takin helman pituuteen. Harteikas Y-vartalo esimerkiksi välttelee mallia, jossa on yksityiskohtia hartioilla, kun taas A-vartalo valitsee juuri kyseisen takin.

Pidemmän mallinen biker-takki 390 e, Topshop.com. Kerman sävyinen nahkatakki 249 e, H&M. Ruskea mokkatakki n. 282 e,  Envii.com. Musta nahkarotsi 129 e, Zara.

Suojatakit

Jo syksyllä sosiaalisen median kuvavirta täyttyi pitkiin villakangastakkeihin sonnustautuneiden trendinenien asukuvista. Kevään jatko-osassa ohuempi liehuketakki seikkailee astetta värikkäämpänä versiona. Musta ja harmaan eri sävyt ovat saaneet kilpasisaren hempeistä hattarasävyistä ja retroväreistä. Valitse vain, mikä on sinun kevään tunnusvärisi.

Pitkä vyöllä kiristettävä suojatakki on myös oiva vaihtoehto isompikokoiselle naiselle: vyöllä loihdit vyötärön kapeimman kohdan esille, nilkkoihin asti ulottuvalla helmalla taas huijaat lisää pituusvaikutelmaa.

Puuterin sävyinen trenssitakki 49,99 e, H&M. Ruskea takki, mokkanahkajäljitelmää 129,95 e, Lindex.com. Jäänsininen takki 155 e, Topshop.com. Harmaa trenssitakki 59,95 e, Zara.

Varma välikausitakki

Sade- ja loskakelit vaativat suojakseen lämpimän ja vedenpitävän suojauniformun. Tarkista siis, että kaapissasi on ainakin yksi tyylikäs välikausitakki harmaiden päivien varalle. Tänä keväänä vaatekauppojen rekeiltä löydät tyylikkäitä vaihtoehtoja, joilla sadepäivään pukeutuminenkin on inspiroivaa.

Ruosteen värinen parka 69,99 e, Mango. Vihreä tikkitakki 59,95 e, Zara. Kerman sävyinen parka 69,95 e, Vero Moda. Valkoinen tikkitakki 49,95 e, Vero Moda.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi