Joogamuodoton jaoteltu erilaisiin ryhmiin, joille kaikille keskeistä on kehittääjoogaajan oman kehon tuntemista ja parantaa terveyttä. Itseharjoitukset voivat olla hyvinkin erilaisia mielen tutkimisestafyysiseen kehon harjoitukseen.
Hathajooga
Hathajoogaon miellyttävä harjoitusmuoto ja sopii kaikille ikään ja kuntoonkatsomatta. Monipuoliset lämmittely-, venyttely- jatasapaino-harjoitukset tehdään rauhallisesti oman hengityksen tahdissa.
Sivanandajooga
Sivananda-jooga on hathajoogaa hieman fyysisesti voimakkaampijoogamuoto. Sivananda koostuu 12 vahvistavan ja notkistavanjoogaliikkeen sarjasta välirentoutuksineen. Sivanandassa tehdäänauringontervehdysliikesarjaa, jota moni pitää joogaharjoittelunsymbolina.
Astangajooga
Astangajoogaapidetään fyysisesti voimakkaimpana joogan muotona. Se puhdistaa,notkistaa ja voimistaa sekä kehoa että mieltä. Astangan ydin onujjayi-hengitys, jonka avulla liikkeet tehdään yhdessä jaksossa ilmanvälirentoutuksia. Samalla harjoitetaan kehon kahta lihaslukkoa; mula-ja uddiyana bandhaa. Astangajooga synnyttää voimakkaan sisäisen lämmön,joka notkistaa ja puhdistaa kehoa ja jonka seurauksena on useinvoimakas hikoilu.Astanga tulisi aina aloittaa ohjauksessa ja täten sesopii myös liikuntaa aikaisemmin harrastamattomille. Astangajoogassajokainen kehittyy omaan tahtiinsa, mutta harjoitus on jo ensimmäisestäkerrasta hyvin fyysinen ja kehittää lähtötasosta riippumattaharjoittajan lihasvoima.
Raja-jooga
Raja-joogassa harjoitetaan mieltä japainopiste on keskittymis- ja meditaatioharjoituksissa. Meditaatiollatarkoitetaan mietiskelyä tai mielen hiljentymistä. Keskeistä onkeskittymiskyvyn kehittäminen. Harjoitusten avulla mieleen voi löytyäselkeyttä ja tasapainoa.
Näiden lisäksi on olemassauseita muitakin joogamuotoja, jotka ovat Suomessa harvinaisempia kutenIyengar- ja Sahajajooga. Sekä erilaisiin elämäntilanteisiin sopiviajoogamuotoja kuten äitiys- ja lapsijooga.