Kauneus ja Terveys

Kauneutta kahvilla: 4 tapaa hyödyntää kahvinporoja

Kauneutta kahvilla: 4 tapaa hyödyntää kahvinporoja
Käytetyt kahvinporot päätyvät yleensä keittimestä suoraan biojätteeseen, mutta itse asiassa niitä voisi vielä hyödyntää kauneudenhoidossa. Oikeilla keinoilla kahvinporoilla voi nimittäin hemmotella sekä ihoa että hiuksia.
Julkaistu: 28.1.2016

Organic Authority listasi nämä neljä vinkkiä, joiden avulla kahvinporoja voi käyttää itsensä kaunistamiseen.

1. Pehmennä ja kiillota hiuksia

Hiero märkiin hiuksiin ennen sampoon levittämistä kourallinen kahvinporoja. Tämä voi tuntua aluksi oudolta – kuin hieroisit hiuksiisi hiekkaa – mutta tämä karkea aine tekee hiuksille todella hyvää. Kun olet saanut hierottua porot hiuksiisi, huuhtele ne pois huolellisesti. Kahvinporot poistavat hiuksiin jääneet hiustenhoitotuotteet ja jättävät kutrisi kiiltäviksi ja pehmeiksi.

Huom! Vältä tekemästä tätä, jos sinulla on vaalennetut tai luonnostaan vaaleat hiukset, sillä kahvinporot saattavat tummentaa niitä.

2. Hoida selluliittia

Masentaako selluliitti? Voit tehdä kahvinporoista kuorinta-aineen, jota hierot ongelmakohtiisi. Yhdistä nämä aineet keskenään:

  • puoli kupillista käytettyjä kahvinporoja
  • yksi ruokalusikallinen viiniä
  • pari tippaa inkivääriuutetta ja pari tippaa merileväuutetta
  • sekoita mukaan merisuolaa saadaksesi seoksesta pehmeämmän

Kahvinporojen sisältämä kofeiini auttaa parantamaan verenkiertoa, mikä poistaa ylimääräisen nesteen ihosta ja saa sen näyttämään kiinteämmältä. Hyvästi selluliitti!

3. Kuori iho

Piristä ihoasi käytetyillä kahvinporoilla. Porot toimivat nimittäin luonnollisena kuorinta-aineena kehon kaikissa osissa. Porojen hierominen ihoon poistaa kuolleita ihosoluja ja saa ihon tuntumaan ihanan pehmeältä. Jos haluat hellemmän kuorinnan, voit lisätä kahvinporoihin hiukan oliiviöljyä.

4. Tee-se-itse-kasvohoito

Et tarvitse kalliita kasvohoitoja saadaksesi ihosi hehkumaan, sillä voit pehmentää kasvojesi ihoa kahviporoilla. Tässä yksi resepti oman kasvohoidon valmistamiseen:

2 ruokalusikallista käytettyjä kahvinporoja

2 ruokalusikallista kaakaojauhoa

3 ruokalusikallista täysmaitoa, kermaa tai jogurttia

1 ruokalusikallinen hunajaa

Hiero tämä herkullinen seos kasvoihisi aamulla nopean piristyksen saamiseksi. Annan seoksen kuivua kasvoilla noin 15–20 minuuttia ja huuhtele sitten huolellisesti pois.

Tämä kasvonaamio auttaa pienentämään ihohuokosia ja poistamaan rasvaa kasvoilta. Kahvinporot vähentävät turvotusta, kun taas kaakao, hunaja ja maito antavat iholle kosteutta.

Kommentoi »