Voi hyvin

Katja Kettu: Kukoistan, kun pulahdan mereen

Katja Kettu: Kukoistan, kun pulahdan mereen
Katja Ketun saa kukoistamaan eläinten seura, unien näkeminen ja uimisen meditatiivinen liike. Kerran kesässä hän sukeltaa Jäämereen.

Mummola tulee uniin

Näen paljon unia. Ne vahvistavat minua. Unissani toistuu mummoni lapsuudenkoti Kuhmossa. Talo symboloi unessa ihmisen minuutta. Unissani mummon hirsitalon yläkerroksiin ilmaantuu uusia huoneita. Näen myös lentounia, ne ovat hauskoja.

Meditatiivista liikettä

Käyn uimassa ympäri vuoden, kesäisin meressä, talvisin avannossa. Kun kirjoitan kirjaa, käyn Yrjönkadun uimahallissa Helsingin keskustassa. Saan siitä voimaa ja väsymys katoaa. Kerran kesässä minun on päästävä pulahtamaan Jäämereen. Vesi on todella kylmää, mutta se virkistää ja pääsen yhteyteen kehoni kanssa. Liikkeenä uiminen on terapeuttista ja meditatiivista

Vitamiineja kesävihanneksista

Rakastan herneitä, mansikoita ja nauriita. Varsinkin herneisiin tulee himo. Kesällä ostan niitä päivittäin. Nauriit ovat lapsuudesta jäänyt mieltymys. Mullasta nostetuista nauriista tulee kotoisa fiilis. Siskojeni kanssa vinkkailemme toisillemme parhaita naurispaikkoja.

Kissamaista läsnäoloa

Minulla on kolme löytökissaa. Ottaisin myös koiran, mutta matkustan niin paljon, että se on mahdotonta. Eläimille on turha valehdella, koska ne huomaavat sen. Eläimet muistuttavat hyvästä olemisesta. Kaikki turha hässäkkä jää niiden seurassa pois.

Musiikista riehakkuutta

Musiikki toimii myös kirjoittamisen kanssa. Nuorena lauloin punkbändissä. Punkista tulee vieläkin riehakas olo. Pidän myös Herbie Hancockista ja Billie Holidayn musiikista. Siitä tulee melankolinen mutta onnellinen olo.

Julkaistu: 13.11.2018
Kommentoi »