Terve.fi

Kärsitkö nivelreumasta? Terapia voi helpottaa kipuja

Kärsitkö nivelreumasta? Terapia voi helpottaa kipuja
Tiedemiesten mukaan nivelreumasta kärsivät voisivat helpottaa kipujaan oppimalla selviytymään sairauden kanssa terapian avulla, uutisoi Daily Mail.

Kognitiivinen käyttäymisterapia voi auttaa nivelreumapotilaita hallitsemaan kipujaan, sillä se opettaa heitä kontrolloimaan heikentäviä oireita.Asiantuntijat uskovat psykoterapiahoidon toimivan, koska se auttaa ihmisiä keskittymään negatiivisten ajatusten voittamiseen, mikä auttaa muuttamaan olon paremmaksi.

Tutkimukseen osallistuneita 104 nivelreumapotilasta hoidettiin yhdellä useasta eri hoitovaihtoehdosta. Osallistujat analysoitiin tutkimuksen alussa, hoidon jälkeen sekä kuusi kuukautta tutkimuksen loputtua, jolloin taudin aktiivisuus, nivelten toimivuus, toimintakyvyttömyys sekä psykologinen toimivuus arvioitiin.

Tuloksista havaittiin, että kognitiivinen terapia, johon sisältyy haitallisen ajattelun, käytöksen ja tunteen tunnistaminen ja muuttaminen, oli tehokas nivelreuman hoitokeino. Käyttäytymisterapiaa ei sen sijaan tulosten mukaan pidetty tarpeellisena.

Julkaistu: 4.7.2012
Kommentoi »