Kauneus ja Terveys

Kannattaako lähteä tylsästä työpaikasta?

Kannattaako lähteä tylsästä työpaikasta?
Nykyinen työ puuduttaa, mutta muuta ei löydy. Psykologi vinkkaa, miten löytää työhön uutta intoa.
Julkaistu: 3.11.2016

"Minulla on paska työ, mutta en uskalla lähteä siitä. Minulla on keskiasteen koulutus ja pitkä määräaikainen työsuhde.En pidä nykyisestä työpaikastani. Työ on tylsää. Se ikävystyttää minua ja on liian helppoa taidoilleni. Työkaveritkin tuntuvat vierailta.Olen käynyt muutamissa työhaastatteluissa. Työpaikalla on vaikeaa keksiä tekosyitä, joilla livetä aina uusiin haastatteluihin. Niissä olo on vähän apea. Ei ihme, kun en tule valituksi mihinkään.Tekee mieli lopettaa työnteko kokonaan ja tehdä vain sitä, mistä eniten pidän. Mutta eihän työhistoriassa saa olla aukkoja, jos haluaa työllistyä jatkossakin. Tarvitsen tietysti rahaa elämiseen.Mitä minun kannattaisi tehdä?”

PSYKOLOGI ILONA RAUHALAN VASTAUS: 

Tietenkin kannattaa keskittyä tekemään elämässä sitä, mistä pitää. Nyt on tärkeää tunnistaa, mistä sinä pidät eniten.Työ on merkityksellistä monesta syystä. Se on tärkein tapa osallistua yhteiskuntaan ja antaa oma panos yhteisten asioiden hoitamiseen. Työssä käyminen pitää myös talouden kunnossa. Tulojen ansiosta pystymme huolehtimaan aineellisista tarpeistamme.Lisäksi työssä voi toteuttaa itseään. Parhaimmillaan siinä voi kokea onnistumista ja tuntea, että elämällä on  merkitystä. Työ tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen. Se on ensiarvoisen tärkeää aivojen hyvinvoinnille.Kun haluat muuttaa omaa työtäsi, pystyt ­käytännössä vaikuttamaan kolmeen asiaan.

Voit vaihtaa työpaikkaa ja organisaatioita tai pyrkiä muuttamaan rooliasi nykyisessä työssä.Tai sitten VOIT KEHITTÄÄ ITSEÄSI: omaa osaamista ja asennetta. Näiden kautta saat nykyiseen työhön vaihtelua ja uutta syvyyttä. Muutosten suunnittelu ja toteuttaminen vievät aikaa ja vaativat uusien asioiden oppimista.Seikkaile ensin unelmissasi. Siten voit selvittää, miten sinun kannattaa kehittää itseäsi ja mitä ja miten alkaa oppia ja opiskella. Unelmien tarkastelun kautta voit tunnistaa, millainen olisi sinulle ihanteellinen työ.MISTÄ ELEMENTEISTÄ UNELMATYÖSI KOOSTUU? Haluaisitko olla tekemisissä ihmisten kanssa? Vai olisiko se jotain, mitä tehdään koneiden ­kanssa tai ehkä metsässä? Millaisten asioiden olisi hyvä toteutua työssäsi, jotta se olisi sinulle mielekästä? Haluatko työskennellä isossa organisaatiossa tai kenties ryhtyä yrittäjäksi?

Lue myös: 6 vinkkiä, joilla parannat työhyvinvointiasiOletko taiteellinen, luova, yksityiskohtainen, asiakeskeinen, empaattinen, kunnianhimoinen vai ennen kaikkea sosiaalinen. Mitkä ovat keskeisiä vahvuuksiasi ja mitä ominaisuuksiasi haluaisit käyttää työssäsi enemmän? Mieti, mistä tietäisit, että työ ei enää tunnu paskalta, vaan kiittäisit jokaisena maanantaina, että pääset töihin.Unelmatyössäkin joutuu yleensä sietämään sitä, että työ ei ole aina hauskaa. Jokaisen työssä on myös ikävystyttäviä piirteitä ja puolia.Vanhan kiinalaisen viisauden mukaan ihmisen hyvä onni riippuu siitä, miten hän lähestyy ja käsittelee muutoksia. Auta itseäsi tekemään muutoksia. Tee niitä viisaasti ja maltillisesti. Tyhjän päälle heittäytyminen ei ole taloudellisesti järkevää. Uskon, että löydät ratkaisun.

Lue myös:

Kommentoi »