Ravitsemus

Kalacarpaccio

Kalacarpaccio on hieman tulisempi kalaruoka.

14.12.2015 | Päivitetty 19.12.2023

Kalacarpaccio (2 annosta, valmistusaika 2 tuntia + 30 min)

50 g tuoretta kuha -tai siikafilettä1 sitruunan mehu½ tl suolaapieni määrä wasabi-tahnaa 

Salaatti:

½ keskitulinen chili1 porkkana1 punajuuri ½ pieni fenkoli1 retiisi1 pieni punasipuli4 kirsikkatomaattia8 kivetöntä aurinkokuivattua oliivia

Kastike:

6 vartta korianteria6 vartta sileälehtistä persiljaapieni loraus oliiviöljyä1 rkl seesamiöljyäwasabia½ sitruunan mehupieni loraus juoksevaa hunajaapieni loraus valkoviinietikkaasuolaa ja pippuria maun mukaan

Koristeeksi:

ruohosipulia

1. Valele sitruuna­mehua ja suolaa ­kalafileiden ­pinnalle. Hiero ­pinnalle tulista wasabi-tahnaa. ­Laita ­kala ­astiaan, päällystä se kelmulla ja ­anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia.

2. Viipaloi puolikas chili, raaka porkkana, punajuuri, fenkoli, ­retiisi ja ­sipuli erittäin ohuiksi viipaleiksi. ­Asettele ne tarjoiluastiaan.

3. Puolita kirsikkatomaatit ja aurinko­kuivatut oliivit. Lisää ne tarjoiluvadille.

4. Pilko korianteri ja persilja.

5. Valmista kastike. Sekoita öljyjen ­sekaan pieni määrä wasabia, sitruunanmehu, hunaja ja valkoviinietikka. Laita mukaan pilkotut yrtit ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Asettele lopuksi noin 3 sentin ­paloiksi pilkotut kalafileet vadille ja ­valuta kastiketta pinnalle. Koristele ruohosipulilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt