
Kalacarpaccio
Kalacarpaccio on hieman tulisempi kalaruoka.
Kalacarpaccio (2 annosta, valmistusaika 2 tuntia + 30 min)
50 g tuoretta kuha -tai siikafilettä1 sitruunan mehu½ tl suolaapieni määrä wasabi-tahnaa
Salaatti:
½ keskitulinen chili1 porkkana1 punajuuri ½ pieni fenkoli1 retiisi1 pieni punasipuli4 kirsikkatomaattia8 kivetöntä aurinkokuivattua oliivia
Kastike:
6 vartta korianteria6 vartta sileälehtistä persiljaapieni loraus oliiviöljyä1 rkl seesamiöljyäwasabia½ sitruunan mehupieni loraus juoksevaa hunajaapieni loraus valkoviinietikkaasuolaa ja pippuria maun mukaan
Koristeeksi:
ruohosipulia
1. Valele sitruunamehua ja suolaa kalafileiden pinnalle. Hiero pinnalle tulista wasabi-tahnaa. Laita kala astiaan, päällystä se kelmulla ja anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia.
2. Viipaloi puolikas chili, raaka porkkana, punajuuri, fenkoli, retiisi ja sipuli erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne tarjoiluastiaan.
3. Puolita kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut oliivit. Lisää ne tarjoiluvadille.
4. Pilko korianteri ja persilja.
5. Valmista kastike. Sekoita öljyjen sekaan pieni määrä wasabia, sitruunanmehu, hunaja ja valkoviinietikka. Laita mukaan pilkotut yrtit ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Asettele lopuksi noin 3 sentin paloiksi pilkotut kalafileet vadille ja valuta kastiketta pinnalle. Koristele ruohosipulilla.