Treeni ja ravinto

Kahvipannacotta ja appelsiinisalaatti

Mitä kauemmin annat kahvilla maustetun pannacottan hyytyä kylmässä, sen kiinteämpää siitä tulee. Kahvin on todettu edistävän myös aivoterveyttä.

Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström
6.10.2015

Kahvipannacotta 

Neljälle, valmistusaika 20 min + hyydytys 4 h 

  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ dl intiaanisokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 liivatetta
  • 2 ½ tl pikakahvijauhetta

Suklaatahna:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

2. Mittaa kattilaan kerma, maito ja intiaanisokeri­.

3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisukset. Lisää molemmat kattilaan.

4. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota pois levyltä, lisää pikakahvijauhe ja sekoita hyvin.

5. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita hyvin.

6. Kuumenna ­kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa.

7. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi suklaa juomalasien pohjalle. Laita lasit kylmään hetkeksi kovettumaan.

8. Kaada kerma-maitoseos suklaan päälle laseihin ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia. Tarjoa appelsiini­salaatin kanssa.

Appelsiinisalaatti 

Neljälle, valmistusaika 10 min

  • 2 appelsiinia
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa

1. Leikkaa appelsiinista kannat. Kuori appelsiinia terävällä veitsellä niin, ettei valkoista osaa jää ollenkaan. Leikkaa hedelmälohkot kalvottomiksi. Purista appelsiininrangoista mehut kattilaan.

2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.

3. Lisää sitruunamehu ja anna liemen kiehahtaa.

4. Poista vaniljatanko ja lisää hunaja.

5. Kaada liemi appelsiinien päälle.

6. Laita salaatti kylmään marinoitumaan pannacottien hyytymisen ajaksi.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi