Kauneus ja Terveys

Juoruilu tekee sinusta onnellisen ja terveen

Juoruilu tekee sinusta onnellisen ja terveen
Valittaako puolisosi, että juoruilet liikaa ystäviesi kanssa? Väittääkö hän, ettei siitä voi olla muuta kuin harmia? Puolisosi on väärässä. Itse asiassa juoruilu tekee naisista terveempiä!
Julkaistu: 25.6.2015

Daily Mail – lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että juoruilu nostaa keltarauhashormonin määrää. Hormoni tutkitusti vähentää ahdistusta ja stressiä. Lisäksi hormoni esimerkiksi taistelee infektioita vastaan ja lopettaa estrogeenin ylituotannon, joka voi lisätä syövän riskiä.

Myönteisten terveysvaikutusten lisäksi juoruilu on merkittävä osa vahvoja sosiaalisia siteitä, jotka tunnetusti tekevät naiset onnellisimmiksi.

Michiganin yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa 160 naista jaettiin pareihin. Puolet heistä sai kysymyksiä toisilleen esitettäviksi. Kysymyksissä saatettiin esimerkiksi tiedustella, kenet kaikista maailman ihmisistä haluaisi päivällisvieraakseen. Tehtävän tarkoituksena oli saada naiset lähentymään ja tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

Loppuja pareja pyydettiin lukemaan ja korjaamaan kasvitieteeseen liittyviä tutkimuksia.

20 minuutin kuluttua todettiin, että naisilla, jotka opettelivat tuntemaan toisensa jutustelukysymysten kautta, keltarauhashormonitasot joko pysyivät samana tai nousivat. Sen sijaan toisessa ryhmässä keltarauhashormoni väheni.

Biologiset mekanismit ja sosiaalisuus 

Tutkimuksen johtaja professori Stephanie Brown kertoo, että monet hormonit, jotka liittyvät kontaktien luomiseen ja toiminnan helppouteen, vähentävät stressiä ja ahdistusta. Siksipä korkeammat keltarauhashormonitasot vaikuttavat naisiin positiivisesti.

Brownin mukaan on myös tärkeää löytää yhteyksiä biologisten mekanismien ja ihmisten sosiaalisen käyttäytymisen välillä. Nämä yhteydet nimittäin auttavat meitä ymmärtämään, miksi läheisissä suhteissa olevat ihmiset ovat onnellisempia, terveempiä ja elävät pidempään kuin ne, jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

Tästä lähin voit siis huoletta juoruilla sydämesi kyllyydestä, sillä tiedät sen tekevän sinulle hyvää!

Kommentoi »