Kauneus

Joko olet kuullut multimaskingista? Sekaihoisen pelastus!

Kasvonaamioiden uusi trendi multimasking säästää aikaa ja sopii erityisesti sekaihoiselle.

Teksti Mimi Kantele
Kuvat Fotolia
2.10.2015

Mitä on multimasking? 

Termi multimasking on nokkelasti juonnettu sanasta multitasking, eli monen asian tekemistä samaan aikaan, ja suomeksi se tarkoittaa erilaisten kasvonaamioiden käyttämistä eri puolilla kasvoja samanaikaisesti.

Onneksi multimasking ei kuitenkaan vaadi kivenkovaa keskittymiskykyä eikä huomion eri asioihin jakamisen jaloa taitoa – ainoastaan silmä-käsi-koordinaatiota ja rentouttavan ympäristön.

Lue myös: Pika-apu kuivalle iholle – testissä kosteuttavat kasvonaamiot 

Mitä hyötyä multimaskingista on?

Multimaskingin kantavana ideana on, että kaikki kasvojen alueet saavat erilaisten tarpeidensa mukaisen tehohoidon yhtä aikaa.

Vaikka kasvonaamioiden käyttö tarkoittaa monille omaa aikaa ja rentoutumista, multimasking kuitenkin säästää aikaa, koska yksittäisten naamioiden kuivumista ei tarvitse odotella.

Kenelle multimasking sopii? 

Kaikki ihotyypit voivat hyötyä multimaskingista, mutta eniten siitä hyötyvät sekaihoiset, joiden otsa, nenä ja leuka rasvoittuvat, mutta posket saattavat kaivata lisäkosteutusta. 

Valitse silloin T-alueelle rasvaa ja epäpuhtauksia vastaan taisteleva, mattapinnan jättävä mutanaamio tai peel-off –kasvonaamio. Poskille voit levittää kosteuttavan tai heleyttävän naamion. Silmänalusille voit halutessasi sivellä viilentävän naamion. 

Lue myös: Rasvaisen ihon täydellinen hoitopaketti

Kuiva-, normaali-, ja rasvaihoiset voivat samaan tapaan valita ihonsa tarpeisiin sopivat kasvonaamiot. 

Kokeile multimaskingia näin:

 

Kaikkia naamioita voi käyttää koko kasvoille tai levittää erikseen puhdistavaa naamiota T-alueelle ja kosteuttaa poskiin.

1. Kevyesti kuoriva The Body Shopin Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask -hiilinaamio puhdistaa ja rauhoittaa epäpuhtaan ihon. Taputtele tulehtuneiden näppyjen päälle. 29,50 e/75 ml.

2. Väsymyksen merkkejä poistava Clarinsin Extra-Firming Mask -kasvonaamio rentouttaa ja kiinteyttää stressaantunutta ihoa. Keskity juonteisiin tai sivele kaikkialle. 76 e/75 ml.

3. Hedelmäiselle tuoksuva Formula 10.0.6:n Get Your Glow On Brightening Peel-Off Mask kirkastava kasvonaamio kuivuu iholle kalvoksi, joka kuoritaan pois. Kokeile mustapäiden päälle. 12,90 e/100 ml.

4. Kaikille ihotyypeille sopiva L’Oréal Parisin Pure Clay Purify Mask -savikasvonaamio puhdistaa ihon ja jättää sen mattapintaiseksi kolmen erilaisen saven sekä eukalyptuksen avulla. Sopii erinomaisesti rasvoittuville alueille. 9,90 e/50 ml.

5. Kahteen annospussiin pakattu Cienin Moisturising Mask -kasvonaamio sisältää kosteuttavaa aloeveraa ja jojobaöljyä. Hellii kasvojen kuivia alueita. 0,99 e/2 × 8 ml.

6. Oikeilla mustikoilla kyllästetty Lushin Catastrophe Cosmetic -tuorekasvonaamio rauhoittaa, puhdistaa ja vähentää punoitusta. Levitä kasvojen erityisesti punoittaville alueille. 13,50 e/75 g.

7. Tasapainottava Sosarin Sacred Peat Mask kasvonaamio puhdistaa ja kosteuttaa kasvot turpeen avulla. Sopii koko kasvojen alueelle. 31,30 e/90 ml.

Kirjoittaja Mimi Kantele on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -lehden toimituksessa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi