Kauneus ja Terveys

Innostu helposta hennatatuoinnista!

Innostu helposta hennatatuoinnista!
Trendikäs väliaikainen tatuointi onnistuu kotonakin. Lue hennaharrastajan vinkit!

Jos luulit hennatatuointien jääneen 1990-luvulle, mieti uudelleen! Henna on täällä taas: Instagramissa kuvia hennatatuoinneista on miljoonia.

Hennaus on ikivanha tapa värjätä ihoa ja hiuksia. Tapa on suosittu etenkin Lähi-idän maissa sekä Intiassa ja kuuluu usein juhlaperinteisiin.

Perinteinen hennatatuointi kuvioidaan iholle hennakasvijauheesta sekoitetulla massalla. Henna kuivuu iholle ja värjää väliaikaisesti ihon pinnalle punaruskean kuvion.

Toisinaan saattaa törmätä niin kutsuttuun mustaan hennaan, joka värjää ihon nopeammin kuin luonnonhenna.

Musta henna sisältää usein ihoa herkistäviä väriaineita ja saattaa laukaista hiusväriallergian. Suosi siksi luonnonhennaa.

Luonnonhenna-allergia on hyvin harvinaista. Väliaikaisella hennatatuoinnilla voi vaikka testata miltä oikea tatuointi näyttäisi.

Käden voi hennata myös kämmenpuolelta. Lähde: henna_paradise

Hennaus kotona on helppoa 

Hennausta harrastava opiskelija Amena, 20, kertoo hennaamisen olevan hauska ja nopea tapa koristaa ihoa. Hän hankkii hennajauheen Lähi-idästä. Suomesta puhdasta hennajauhetta voi ostaa esimerkiksi intialaisista- ja luontaistuotekaupoista.

– Varmin tapa saada turvallinen hennamassa on sekoittaa se itse. Valmiit sekoitukset kannattaa jättää kauppaan. Ne voivat sisältää kemikaaleja, jotka ärsyttävä ihoa, Amena kertoo.

Hennamassaan sekoitetaan useita eri luonnonaineita syventämään väriä ja lisäämään kuvion kestoa. Lisätyt raaka-aineet vaihtelevat tekijän mukaan.

– Sekoitan hennaan vahvaa mustaa teetä ja sitruunamehua. Kun massa on kehittynyt 2–12 tuntia, se on valmis käytettäväksi. Sitten laitan massan sellofaanista valmistamaani tuubiin, josta on helppo pursottaa väriä iholle.

Hennaa voi levittää minne vain, mutta väristä tulee syvempi käsien ja jalkojen hieman paksummalla iholla. Pese iho ennen hennausta, niin väri tarttuu tasaisesti.

– Käsien hennaaminen kestää puolesta tunnista tuntiin. Aloitan pursottamisen käsivarresta kohti sormia. Näin en sotke kuvioita, Amena vinkkaa.

Amena hakee kuvioihinsa inspiraatiota Instagramista. Lähde: shinehenna

Henna kovettuu iholla noin puolessa tunnissa. Kuivunutta tatuointia ei tarvitse peittää. Jos haluaa välttää sotkua, kuvion päälle voi kääräistä muovikelmua.

Hennamassan olisi hyvä antaa vaikuttaa iholla vähintään kaksi tuntia. 12 tuntia on ihanteellisin aika.

Amena tekee kuviot itselleen illalla ja poistaa hennan aamulla. Massa rapsutetaan sormin tai oliiviöljyn avulla pois. Vesipesu haalistaa värin.

Valmis hennatatuointi on punaruskea. Lähde: shinehenna

Väliaikainen tatuointi 

Jos valmiin kuvion kastelua välttää, väri tummuu vielä vuorokauden ajan.

– Hennatatuointi haalistuu iholta noin 1–2 viikossa. Kesto on hyvin yksilöllinen. Kastelun välttäminen ja ihon rasvaaminen pidentävät kestoa.

Kuvion haalistumista voi nopeuttaa pesemällä aluetta paljon ja hinkkaamalla sitä karhealla kankaalla.

Hennatatuointi näyttää upealta jaloissa. Lähde: hippiehennagirl

Julkaistu: 1.7.2016
Kommentoi »