
Hunajainen juuressosekeitto
Tämän helpompaa ei keitonteko ole. Kokeile maistuvaa juuressosekeittoa.
HUNAJAINEN JUURESSOSEKEITTO (pääruoka neljälle)
2 porkkanaa2 palsternakkaa300 g juuriselleriä2 sipulia2 valkosipulinkynttä2 tl kuivattua rosmariinia0,5 dl oliiviöljyä2 l vettä4 rkl hunajaasuolaa ja pippuria maun mukaan1 prk ruoanlaittovalmistetta
1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit mahdollisimman pieniksi.2. Freesaa niitä kattilassa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa 10 minuutin ajan.3. Lisää joukkoon vesi ja hunaja. Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää joukkoon Alpro ruoanlaittovalmiste.4. Soseuta tehosekoittimessa täydellä teholla 1-2 minuutin ajan, kunnes keitto on samettisen pehmeää.5. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Vinkki: Tee helpot krutongit ruisleivästä paistamalla leipäkuutioita tilkassa öljyä hetki ennen tarjoilua.