
Höyrytettyä parsakaalia kiinalaisittain
Höyrytetty parsakaali sopii monen ruoan seuraan.
HÖYRYTETTYÄ PARSAKAALIA KIINALAISITTAIN
½ kpl tuore punainen chili (leikattuna renkaiksi, jätä siemenet, jos haluat potkua)1 rkl tuoretta inkivääriä (kuorittuna ja leikattuina ohuiksi suikaleiksi)8 kpl valkosipulinkynttä (kuorittuna ja viipaloituna ohuen ohueksi)1 dl soijakastiketta1 dl seesamiöljyä (myös oliiviöljy käy, mutta seesamista tulee autenttinen maku)2 dl vettä1 pkt tofua (valutettuna ja kuivattuna paperin päällä)2 kpl parsakaalia ( kuorittu parsakaali paloiteltuna neljään osaan pitkittäin)suolaa
- Paloittele, chili, inkivääri ja valkosipuli. Keitä niitä soijakastikkeen ja veden (sekä öljyn kanssa) hiljalleen 5 minuuttia.
- Murskaa joukkoon tofu. Anna maustua välillä sekoitellen vartin ajan.
- Keitä sillävälin parsakaali reilussa suolalla maustetussa vedessä noin viiden minuutin ajan. Soijakastike on suolaista, joten varo liikaa suolaisuutta. Valuta ja yhdistä soijakastike tofu-mausteseoksen kanssa.
- Tarjoile heti.
Huom! Kuivattu chiliflakes ja kuivattu inkivääri käyvät myös hyvin, mikäli tuoretta ei ole saatavilla. Joukkoon voi laittaa myös siitakesieniä, noin sata grammaa tähän ohjeeseen. Sienet kannattaa kiehauttaa maustekastikkeen kanssa ja antaa maustua siinä. Näin saat annokseen lisää ruokaisuutta ja makua.