Sairaudet

Höyrytettyä parsakaalia kiinalaisittain

Höyrytetty parsakaali sopii monen ruoan seuraan.

7.11.2012

HÖYRYTETTYÄ PARSAKAALIA KIINALAISITTAIN 

 ½ kpl             tuore punainen chili (leikattuna renkaiksi, jätä siemenet, jos haluat potkua)1 rkl                tuoretta inkivääriä (kuorittuna ja leikattuina ohuiksi suikaleiksi)8 kpl               valkosipulinkynttä  (kuorittuna ja viipaloituna ohuen ohueksi)1 dl                 soijakastiketta1 dl                 seesamiöljyä (myös oliiviöljy käy, mutta seesamista tulee autenttinen maku)2 dl                vettä1 pkt               tofua  (valutettuna ja kuivattuna paperin päällä)2 kpl              parsakaalia  ( kuorittu parsakaali paloiteltuna neljään osaan pitkittäin)suolaa 

  1. Paloittele, chili, inkivääri ja valkosipuli. Keitä niitä soijakastikkeen ja veden (sekä öljyn kanssa) hiljalleen 5 minuuttia.
  2. Murskaa joukkoon tofu. Anna maustua välillä sekoitellen vartin ajan.
  3. Keitä sillävälin parsakaali reilussa suolalla maustetussa vedessä noin viiden minuutin ajan. Soijakastike on suolaista, joten varo liikaa suolaisuutta. Valuta ja yhdistä soijakastike tofu-mausteseoksen kanssa.
  4. Tarjoile heti.

Huom! Kuivattu chiliflakes ja kuivattu inkivääri käyvät myös hyvin, mikäli tuoretta ei ole saatavilla. Joukkoon voi laittaa myös siitakesieniä, noin sata grammaa  tähän ohjeeseen.  Sienet kannattaa kiehauttaa maustekastikkeen kanssa ja antaa maustua siinä. Näin saat annokseen lisää ruokaisuutta ja makua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt