Heitä hyvästit kellertävälle tukalle!

Heitä hyvästit kellertävälle tukalle!
Mattainen ja kellertävä hius saa uuden elämän. Katso tyylikäs muutos!
Julkaistu 4.9.2017

Vaalennetut hiukset tahtovat aina kääntyä ajan myötä kellertäviksi ja hieman tunkkaisen oloiseksi. Kun tilalle halutaan tyylikkäämpää, mutta silti monisävyistä väriä, lisätään hiuksiin sekä kirkkautta latvaan että tummempaa tyveen.

Sarin hiuksia on raidoitettu pitkään, josta syystä latva alkaa olla kauttaaltaan tasaisen vaalea ja hyvin kellertävä. Oma 6-tummuinen tyvi kasvaa jyrkkänä seinänä raidoitusta vasten ja värin ylläpito alkaa olla haastavaa.

Latvoihin tuotiin vaaleampia osioita vapaan käden raidoilla eli balayage-tekniikalla. Samalla tyvestä liu’utettiin sekaan tummempia osioita reverse balayage -tekniikalla, joka saa tumman tyvivärin liukumaan kauniisti vaalean latvan sekaan. Jäljelle jääneet kultaiset osiot sävytettiin uudelleen hiekkaisemman ja neutraalimman värisiksi.

Kellertävästä tukasta tuli luonnollinen

Sarin hiuksiin ilmestyi aimo annos luonnollisuutta ja kirkkautta samalla kun pidemmälle liukuva tummempi tyvi tuo niihin eloa ja syvyyttä. Tyviväri kasvaa esiin entistä pehmeämmin ja kirkkaamman sävyiset latvat on helpompi pitää puhtaamman sävyisinä.

Vaikka hiusten sävyn haluaa pitää hiekkaisen beigenä, kotihoidossa hopeashampoota ei kannata unohtaa. Se pitää poissa epätoivotun keltaisen vivahteen. Kokeile esimerkiksi System Professionalin Silver shampoota tai Silk Oil of Moroccon sulfaatitonta Blonde Toning Treatment shampoota. Ne sävyttävät vaaleimmatkin hiukset kauniisti ilman pelkoa harmaista tai liian tuhkaisista sävyistä.

Kirjoittaja on kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi »