Kauneus ja Terveys

Hapankaali-sienipiirakka

Hapankaali-sienipiirakka
Tuhti hapankaali-sienipiirakka vie nälän mennessään.
Julkaistu: 13.10.2015
8–10 annosta, valmistusaika 1 h
Pohja:
  • 1 pkt (380 g) valmis ruis-kaurataikinaa
Täyte:
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl sekasieniä (suppilovahvero)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 rs (400 g) hapankaalia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ t kuivattua meiramia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1½ dl juustoraastetta 
1. Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua sienet. Kuullota sipuleita voissa pannulla pari­ ­minuuttia ja lisää sienet. Lisää hapankaali ja mausteet, kuullota vielä hetki.
3. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne­ rikki ja lisää kaurakerma ja juustoraaste. ­Levitä hapankaali-sieniseos pohjalle ja kaada­ kerma päälle.
4. Paista uunin alatasolla  noin 30–35 min.
5. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.
Kommentoi »