Treeni ja ravinto

Hapankaali-sienipiirakka

Tuhti hapankaali-sienipiirakka vie nälän mennessään.

13.10.2015

8–10 annosta, valmistusaika 1 h

Pohja:

  • 1 pkt (380 g) valmis ruis-kaurataikinaa

Täyte:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl sekasieniä (suppilovahvero)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 rs (400 g) hapankaalia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ t kuivattua meiramia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1½ dl juustoraastetta 

1. Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua sienet. Kuullota sipuleita voissa pannulla pari­ ­minuuttia ja lisää sienet. Lisää hapankaali ja mausteet, kuullota vielä hetki.

3. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne­ rikki ja lisää kaurakerma ja juustoraaste. ­Levitä hapankaali-sieniseos pohjalle ja kaada­ kerma päälle.

4. Paista uunin alatasolla  noin 30–35 min.

5. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt