
Halloumihampurilainen täyttää vatsan
Kokeile hampurilaista, jossa pihvin virkaa tekee halloumipihvi.
Juustosta noin neljäsosa on lihasten tärkeää rakennusainetta, proteiinia. Se sisältää kaikkia ihmisen elimistölle välttämättömiä 20 aminohappoa. Kahdesta juustoviipaleesta saat noin viisi grammaa proteiinia. Jos salaatista tekee ruokaisan kourallisella juustokuutioita, se voi helposti sisältää saman verran proteiinia kuin kananfilee. Kevytjuusto sisältää hiukan enemmän proteiinia kuin täysrasvainen, sillä sen valmistukseen tarvitaan enemmän maitoa. Maitoproteiini on tutkimuksissakin havaittu laadukkaaksi proteiiniksi, joka on erityisen mainio lihaskuntotreenin jälkeiseen palautumiseen.
Halloumihampurilainen (4 hengelle)
100 g parmesaani- tai grana padano -juustoa2 pkt halloumijuustoa2 rkl oliiviöljyä1/2 rkl kuivattua timjamia2 isoa tomaattia1 punasipuli1 avokado4 täysjyväsämpylää1/2 prk kevytkermaviiliä
Tee näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.Raasta parmesaani- tai grana padano -juusto hienoksi raasteeksi. Jaa raaste neljäksi noin kolmen sentin levyiseksi keoksi uunipellille.Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes kiekot hieman leviävät ja saavat kauniin kullanruskean pinnan.Leikkaa halloumijuustot noin 2 cm:n paksuisiksi ”halloumipihveiksi” ja paista öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Käännä puolessa välissä. Mausta kuivatulla timjamilla.Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Kuori avokado ja soseuta se haarukalla tai tehosekoittimessa.Lämmitä sämpylöitä hiukan pannulla, uunissa tai mikrossa. Halkaise ja täytä parmesaanikiekolla, paistetulla halloumilla, tomaattiviipaleilla, sipulirenkailla, avokadotahnalla ja kermaviilillä.