
Granolaa, vadelmaa, mangoa ja jogurttia
Myslinkaltainen granola tuo välipalaan mukavaa suutuntumaa.
Noin 1 l valmista granolaa, valmistusaika 50 min
Granola
- 6 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 ½ dl siemeniä ja pähkinöitä (auringon-, pinjan- ja seesaminsiemeniä ja saksan-, pekaani- ja maapähkinöitä)
- 1 dl omenamehua
- 1 dl hunajaa
- ½ dl kookosöljyä
- ½ tl jauhettua kanelia
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- hyppysellinen suolaa
- 180 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja (rusina, karpalo, mustikka)
Lisäksi
- 3 dl vadelmia (pakaste)
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tuore mango
- turkkilaista jogurttia
1. Tee ensin granola. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja rouhitut pähkinät.
2. Sekoita kattilassa omenamehu, hunaja, kookosöljy, kaneli, mustapippuri ja suola. Lämmitä varovasti ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Sekoita hyvin.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 160 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita aina välillä.
4. Lisää lopuksi kuivatut hedelmät ja marjat joukkoon. Anna jäähtyä.
5. Sulata vadelmat mikrossa tai kattilassa. Muista, että ulkomaalaiset pakastevadelmat täytyy kiehauttaa. Lisää tomusokeri ja soseuta sauvasekoittimella.
6. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pitkittäin molemmin puolin kiveä. Soseuta sauvasekoittimella. Laita laseihin tai kannellisiin purkkeihin kerroksittain vadelmamelbaa, mangososetta, turkkilaista jogurttia ja granolaa.