Treeni ja ravinto

Granolaa, vadelmaa, mangoa ja jogurttia

Myslinkaltainen granola tuo välipalaan mukavaa suutuntumaa.

6.10.2015

Noin 1 l valmista granolaa, valmistusaika 50 min

Granola

  • 6 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 ½ dl siemeniä ja pähkinöitä (auringon-, pinjan- ja seesamin­siemeniä ja saksan-, pekaani- ja maapähkinöitä)
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl hunajaa
  • ½ dl kookosöljyä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • hyppysellinen suolaa
  • 180 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja (rusina, karpalo, mustikka)

Lisäksi

  • 3 dl vadelmia (pakaste)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tuore mango
  • turkkilaista jogurttia

1. Tee ensin granola. Sekoita­ kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja rouhitut pähkinät. 

2. Sekoita kattilassa omena­mehu, hunaja, kookosöljy, kaneli, mustapippuri ja suola. Lämmitä varovasti ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Sekoita hyvin.

3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 160 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita aina välillä.

4. Lisää lopuksi kuivatut hedelmät ja marjat joukkoon. Anna jäähtyä.

5. Sulata vadelmat mikrossa tai kattilassa. Muista, että ulkomaalaiset pakastevadelmat täytyy kiehauttaa. Lisää tomusokeri ja soseuta sauvasekoittimella.

6. Kuori mango ja leikkaa hedelmä­­­liha pitkittäin molemmin puolin kiveä. Soseuta sauvasekoittimella. Laita laseihin tai kannellisiin purkkeihin kerroksittain vadelmamelbaa, mangososetta, turkkilaista jogurttia ja granolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt