Treeni ja ravinto

Fetalla täytetyt paprikat

Fetajuusto, valkosipuli ja tuore minttu täyttävät herkulliset paprikat.

1.12.2011

Fetajuusto on Kreikan lahja ruokamaailmalle. Se on lampaan- tai vuohenmaidosta valmistettu kova juusto. Vain Kreikassa valmistettua lampaan- tai vuohenjuustoa voidaan kutsua fetajuustoksi. Muualla valmistettuja juustoja kutsutaan salaattijuustoksi. Feta maistuu erinomaiselta lämpimissä ruoissa. Kokeile sitä paprikan täytteeksi. 

Täytetyt paprikat

4 hengelle4 pientä paprikaanoin 2 ½ l keittovettä1 rkl suolaa keittoveteen2 rkl oliiviöljyä kuullottamiseen3 valkosipulinkynttä400–450 g feta- tai salaattijuustoa1 kananmuna½ dl tuoretta minttua tai oreganoa¼ tl suolaa½ tl rouhittua mustapippuria4 rkl oliiviöljyäsormisuolaarouhittua mustapippuria

Leikkaa paprikoihin ”hatut”, mutta jätä hattu parin sentin matkalta kuitenkin kiinni paprikaan.Keitä paprikoita runsaassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia ja nosta ne sitten valumaan liinan tai talouspaperin päälle. Poista siemenkodat. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita grilllivastukset päälle.Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuullota kynnet ja sammuta levy. Lisää murennettu juusto ja raaka kananmuna. Mausta hienonnetulla mintulla tai oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.Täytä paprikat täytteellä ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Pirskottele paprikoiden päälle oliiviöljy, sormisuolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa 8–10 minuuttia. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt