Terve.fi

Eroon päänsärystä ilman lääkkeitä

Eroon päänsärystä ilman lääkkeitä
Päänsärkyä hoidetaan yleensä särkylääkkeillä, mutta niitä ei tule käyttää liikaa.
Julkaistu 11.5.2012

Yleisimmin päänsärkyä hoidetaan särkylääkkeillä, mutta jos niitä käyttää liikaa, saattaa itse asiassa jopa pahentaa päänsärkyään alentamalla kipukynnystään, kertoo ABC News.

Särkylääkkeiden käyttö kannattaa rajoittaa kahteen kertaan viikossa. Jos tarvitset lääkkeitä useammin, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin. Onneksi päänsärkyä voi kuitenkin hoitaa myös lääkkeettömästi.

ABC News listasi keinot, joiden avulla voit helpottaa särkyä:

1. Käytä jäätä

Jääpussi on hyvä lyhytaikainen hoitokeino päänsärkyyn, koska se vähentää tulehdusta. Aseta jääpussi särkevälle alueelle 10–15 minuutiksi tunnin välein.

2. Kokeile joogaa

Vuonna 2007 tehdyn intialaisen tutkimuksen mukaan joogan avulla voi vähentää kroonista jännityspäänsärkyä 71 prosentilla. Hellävaraiset asennot toimivat kaikkein parhaiten, tutkimus kertoo.

3. Akupainanta

Akupainannalla voi vähentää kroonista päänsärkyä, kertoo taiwanilainen tutkimus. Joidenkin ihmisten päänsärky helpottaa, jos he puristavat oikealla etusormella ja peukalolla hellästi lihasta, joka sijaitsee vasemman etusormen ja peukalon välissä.

Näillä keinoilla voit ehkäistä särkyä tulevaisuudessa:

4. Kuntosalilla käynti

Säännöllinen kuntosalilla käynti torjuu migreeniä yhtä hyvin kuin lääkkeet, kertoo ruotsalaistutkimus. 40 minuuttia kolmesti viikossa liikkuvilla migreeni väheni yhtä paljon kuin niillä, jotka käyttivät migreeniin määrättyä reseptilääkettä.

5. Anna akunpunktiolle mahdollisuus

Akupunktiolla voi vähentää jännityspäänsäryn toistuvuutta, ja samalla se voi olla toimiva hoitokeino, kertoo yhdysvaltalaistutkimus. Toisen tutkimuksen mukaan myös migreenistä kärsivät voivat hyötyä akupunktiosta, joten ei muuta kuin aikaa varaamaan!

 

Kommentoi »