Voi hyvin

Ekoego: Seela Sella

Ekoego: Seela Sella
Näyttelijä Seela Sella on koiraihminen. Hänellä on ollut monta löytökoiraa.
Kuvat Petri Mulari

"Max-koiramme kuoli viime huhtikuussa 16-vuotiaana. Max löytyi 6-vuotiaana Jerusalemin kadulta ja vietti perheessämme kymmenen vuotta.

Etsimme uutta löytö- tai luomukoiraa, kuten tyttäreni kanssa näitä ei-jalostettuja koiria kutsumme. Kesä on meille parasta aikaa ottaa löytökoira, sillä silloin koira voi rauhassa totutella uuteen elämäänsä kanssamme mökillä. Odotan ensi kesää innolla.

Me ihmiset tarvitsemme eläimiä muistuttamaan luonnon kiertokulusta ja lainalaisuuksista. Nimitän sitä luonnon tunnoksi. Minulle muistuttaja on aina ollut koira, sillä koirasta tulee heti osa perhettä ja se kiintyy ihmiseen vahvasti.

Pidän tärkeänä myös sitä, että koiran luonnetta vaalitaan ja sen vaistoja kunnioitetaan. Koirista ei saa tehdä leluja olo­huoneen sohvalle."

Ekohaave

"Toivoisin, että ne ihmiset, jotka haaveilevat koirasta, innostuisivat ottamaan löytökoiran. Hylättyjä koiria on maailmassa niin paljon. Järjestöjen kautta maailmalta Suomeen tuodut löytökoirat on rokotettu, ja niillä on paperit kunnossa. Olisi hienoa, että Suomesta löytyisi ihmisiä, jotka voisivat antaa hylätyille kulkukoirille uuden hyvän kodin."

Julkaistu Voi hyvin -lehdessä 10/2012

Julkaistu: 12.12.2012
Kommentoi »