Terve.fi

E-pillerit muuttavat naisen viehtymyksiä miehiä kohtaan

E-pillerit muuttavat naisen viehtymyksiä miehiä kohtaan
Ehkäisypillereitä on käytetty pisimpään eri ehkäisymuodoista säännöllistä ehkäisyä tarvitsevilla. Kaiken lisäksi e-pillerit ovat oikein käytettynä todella luotettava keino ehkäistä raskauksia. Ehkäpä juuri näistä syistä johtuen kyseinen ehkäisymenetelmä on noussut valtavan yleiseksi naisten keskuudessa.
Julkaistu: 8.10.2009

Yhdistelmäehkäisyvalmisteiksi sanotaan niitä ehkäisyvalmisteita, joissa on sekä estrogeenia että keltarauhashormonia. Yhdistelmäehkäisyvalmisteiden ehkäisyteho perustuu ennen kaikkea ovulaation estymiseen. Tämä on pääasiallisesti keltarauhashormonin vaikutusta. Valmisteet estävät munarakkulan kypsymisen ja munasolun irtoamisen. Lisäksi keltarauhashormoni muuttaa kohdunkaulan liman siittiöitä huonosti läpäiseväksi, jollainen se on normaalin kuukautiskierron loppupuolella.

Käytännössä e-pillerit siis sotkevat naisen hormonaalisen toiminnan. Tuoreen tutkimuksen mukaan kuukausikierron sotkeutuminen vaikuttaa ainakin kahdella tavalla naisen toimintaan miesten parissa: se muuttaa naisen viehtymyksiä miehiä kohtaan ja saattaa heikentää kilpailukykyä sellaisten naisten keskuudessa, joilla on luonnollinen kuukausikierto. Tutkimuksesta kertoo Newscientist.com -tiedesivusto.

Hyvä vartalo, leveät hartiat, maskuliiniset kasvonpiirteet

Aiempien tutkimusten mukaan naiset suosivat parinvalinnassa miehiä, joilla on timmi vartalo, leveät hartiat, sileä iho ja maskuliiniset kasvojen piirteet sekä jotka näyttävät siltä, että heillä on varallisuutta. Nainen myös ilmeisesti valitsee usein miehen, jolla on erilaiset kudosyhteensopivuustekijät (major histocompatibility complex eli MHC), jotka nainen pystyy haistamaan.

Naisten mieltymysten on myös uskottu vaihtelevan kuukausikierron mukaan. Ovulaation aikana nainen suosii maskuliinisia miehiä, joilla on runsaasti seksuaalista potentiaalia ja voimakkaat geenit. Muina kierron ajankohtina naiset taas ovat mieltyneet naisellisempiin piirteisiin ilmeisesti siitä syystä, että sellaiset miehet hoivaavat paremmin ja pystyvät auttamaan lasten kasvatuksessa.

E-pillerit kuitenkin sekoittavat tätä pakkaa. Newscientist.comin mukaan pillereitä käyttävät naiset saattavat ihastua samanlaiset kudosyhteensopivuustekijät omaaviin miehiin, päinvastoin kuin luonnollisesti olisi tapahtunut. Physorg.com -verkkosivuston mukaan geneettinen yhteensopivuus voi johtaa hedelmättömyyteen, joten asia saattaa olla merkittävä.

Physorg.com kertoo myös, että samanlaiset kudosyhteensopivuustekijät voivat johtaa hedelmättömyyden ohella myös jopa pariskunnan eroon myöhemmin, jos nainen lopettaa ehkäisypillereiden käytön. Kudosyhteensopivuustekijöiden tuoksulla on ilmeisesti hyvin suuri merkitys vetovoiman säilymisessä kahden ihmisen välillä.

Naisen ääni muuttuu kuukausikierron myötä

Miehet puolestaan yleensä viehättyvät nuorista ja hedelmällisistä naisista, joilla on muun muassa paksut huulet ja pehmeät kasvonpiirteet. Joidenkin tutkimusten mukaan naisen ääni muuttuu kuukausikierron myötä, ja onkin havaittu, että hedelmällisissä kohdissa kiertoa naisen ääni kuulostaakin miehestä houkuttelevammalta. Myös tätä seikkaa e-pillerit muuttavat, kun naisella kuukausikierto ei pyöri normaalisti.

Physorg.com -verkkosivusto puolestaan kertoo, että e-pillerit saattavat vaikuttaa naisen taitoihin hurmata mies, jolloin pillereitä käyttävien naisten kilpailukyky heikkenee verrattuna luonnollisen kuukausikierron omaaviin naisiin.

Kommentoi »