Hyvinvointi

Danny terveydestään: ”Muuten olisin varmaan kuollut”

Viisi ja puoli vuotta sitten laulaja Ilkka Lipsanen eli Danny sai sydäninfarktin. Tiedossa olisi ollut työkeikka laivalla.

Teksti Nora Peltola
23.3.2016

Mari Sainion kirjassa Parempi elämä laulaja Ilkka Lipsanen eli Danny kertoo, kuinka sydäninfarkti yllätti kesken laivakeikan.

– Olin ajatellut jääväni laivalle ja oli hirveä tuuri, että lähdin sairaalaan – muuten olisin varmaan kuollut, Danny miettii kirjassa.

Tästä alkoi tarkkuuden noudattaminen elintavoissa. Hän mittaa verenpainettaan täsmällisesti ja käy kerran vuodessa lääkärintarkastuksessa.

Oman terveytensä paras ystävä

Danny sai tietää tanniiniallergiastaan 50 vuotta täytettyään, kun ystävä sai kokeilemaan uutta testausmenetelmää. Hän lähetti verinäytteen Englantiin tutkittavaksi.

– Sain tietää olevani tanniiniallergikko. En oikein tiennyt, mitä tanniini onkaan, mutta koetulokset selvittivät minulle vastauksen kysymykseen: mistä johtui, että käyttäessäni alkoholia tulin aina niin kipeäksi? Danny kertoo kirjassa Parempi elämä.

Järkeviä valintoja

Parhaimmillaan Danny-huuma oli 60- ja 70-luvuilla. Esiintymisiä saattoi kertyä neljälle kuukaudelle jopa 100. Keikkaelämä oli railakasta.

– Minua kymmenen vuotta vanhemmat muusikot joivat välillä ihan kohtuuttoman paljon. Todella monet kollegani ovat menneet hautaan alkoholin takia.

Danny itse ei kaivannut sekavaa mielentilaa. Hän tiesi aina tulevansa alkoholista kipeäksi. Hänen kuultuaan tanniiniallergiasta palaset loksahtivat paikoilleen. Krapulaa hänellä ei ole ollut kertaakaan viisikymppisten jälkeen.

Tahdonvoimalla eteenpäin

Tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole selviä, vaikka uusi albumi onkin tekeillä. Hän toivoo sen poikivan uusia listahittejä.

– Eläkeajatus kulkee siinä rinnalla, kun oivaltaa, että nyt minun sukupolveni luovin ryhmä on poissa. Mitä nyt?

Danny on pyrkinyt pitämään kahta ajatusta arvossa.

– Kaksi asiaa ovat tärkeitä: taito ja tahdonvoima. Tahdonvoiman täytyy aina olla lujempi kuin taito. Silloin paluu ja menestys voi olla mahdollinen. 

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi