Kauneus ja Terveys

Chili sin carne

Chili sin carne
Valmista mausteista chili sin carnea!
Julkaistu: 29.9.2015

Chili sin carne (4-6 annosta, valmistusaika 40 min)

2 sipulia3 valkosipulinkynttä2 rkl öljyä1 punainen chili2 tl paprikajauhetta1 tl juustokuminaa2 rkl tomaattipyrettä1 punainen paprika2 porkkanaa1 tlk tomaattimurskaa1 prk kidneypapuja1 prk mustapapuja1 tl suolaahyppysellinen sokeria1 tl punaviinietikkaatuoretta korianterialimettiä, ranskankermaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljytyssä kattilassa pari minuuttia.

2. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Lisää sipuleiden joukkoon chili, kuivat mausteet ja tomaattipyree, kuullota hetki. Mausta tässä vaiheessa hyppysellisellä suolaa.

3. Halkaise paprika, ota siemenet ja valkoinen malto pois, ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kuoritut porkkanat.

4. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja kypsät pavut. Huuhtele tomaattimurskan purkki vedellä ja kaada kattilaan.

5. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja punaviinietikalla. Tarjoa korianterin, limetinlohkojen ja ranskankerman kera. 

Vinkki! Lisää vettä, jos chili sin carnen kastike tuntuu liian kuivalta. Laita tarjolle myös limetinlohkoja, tortillalettuja tai nachoja.

Kommentoi »