Voi hyvin

Chakraopas 7/7: Kruunuchakra

Chakraopas 7/7: Kruunuchakra
Näin avaat yhteyden elämän ymmärtämiseen ja pysyvään onneen.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Kehon seitsemäs energiakeskus, kruunuchakra, sijaitsee päälaella. Se yhdistää kaikkien chakrojen energiat. Ylin chakra on väriltään violetti, ja siinä liekehtii myös kullan ja valkoisen valon sävyjä. Kruunuchakraa voisi kutsua kanavaksi kaikkeuteen. Sen kautta luodaan yhteys universaaliin, jumalalliseen elämänenergiaan. Yhteys on avain elämän ymmärtämiseen, pysyvään onneen ja valaistuneeseen rauhaan.

TEHTÄVÄ: Kruunuchakra on portti kosmiseen energiaan. Se auttaa päästämään irti kipua tuottavasta erillisyyden tunteesta ja ymmärtämään, että kaikki oleva on yhtä. Kun kruunuchakra aukeaa, alkavat muutkin chakrat värähdellä korkeimmalla tasolla. Tukokset niissä katoavat. Pyhimysten ja enkelien kuvissa chakra kuvaillaan usein sädekehänä pään päällä. Sanotaan, että vahvan seitsemännen chakran ihmiset ovat toimineet inspiraationa myös kuninkaallisten kultaisille kruunuille.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kuutta muuta chakraa voi aktivoida ja tasapainottaa itse, mutta seitsemäs chakra on antautumisen ja jumalallisen voiman kanavaksi asettumisen chakra. Kruunuchakran avautuminen tuntuu tyynenä, pelottomana tietoisuutena omasta todellisesta olemuksesta. Täysin avoimen kruunuchakran kantaja elää eheydessä, ykseydessä ja ehdottoman rakastamisen tilassa.

ONGELMAT CHAKRASSA: Kun kruunuchakra on kiinni, ihminen elää pelkojensa kanssa. Hän saattaa keskittyä liikaa ulkoisiin keinoihin etsiä turvallisuutta. Silloin luovuuden, henkisyyden ja vahvan elämänvoiman kokemisesta tulee vaikeaa. Yleensä kruunuchakran avaamiseen tarvitaan vuosien harjoittelua, mutta chakra voi avautua hetkeksi yllättäenkin, esimerkiksi meditoidessa.

CHAKRAN AUKEAMISTA EDISTÄVÄT: Auennut lootuksenkukka on kruunuchakran ja avoimen tietoisuuden symboli. Lootusta voi käyttää apuna niin, että laittaa meditaation yhteydessä tipan lootusöljyä päälaelle, polttaa kukan suitsuketuoksua tai meditoi lootuksen kuvan edessä. Kukista orvokit, kivistä ametistit, ruoista kevyt kasvisruoka ja joogaliikkeistä päälläseisonta edistävät chakran aukeamista. Luonnossa käveleminen, avarilla paikoilla, kuten kukkulan laella meditoiminen ja rakkaudellisen elämänasenteen kylväminen ovat nekin keinoja avata kruunuchakraa.

VAHVISTAVA HARJOITUS: Istu mukavassa asennossa ja varaa 10 minuuttia valomeditaatiohetkelle. Valitse visualisaation kohteeksi joku, jonka tiedät tarvitsevan apua elämässään. Kuvittele henkilön, eläimen tai paikan ympärille kirkkain ja puhtain mahdollinen valopeitto. Kylvetä tuota henkilöä valossa ja lähetä hänelle myönteisiä ajatuksia koko meditaatiohetken ajan.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

http://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

Kommentoi »