Voi hyvin

Chakraopas 6/7: Otsachakra

Chakraopas 6/7: Otsachakra
Näin saat elämääsi lisää tasapainoa ja rauhaa ja opit luottamaan intuitioosi.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Indigonsinistä otsachakraa, kuudetta kehon energiakeskusta, kutsutaan myös kolmanneksi silmäksi. Chakra sijaitsee kulmakarvojen välissä. Sen aktivointi avaa intuitiiviset voimavarat. Chakran energia ohjaa elämään niin, että ego ja itsekkyys väistyvät. Niiden sijaan merkityksellisiksi tulevat asiat, jotka tukevat koko luomakunnan hyvinvointia. Otsachakra auttaa näkemään henkiset päämäärät elämässä selkeästi.

TEHTÄVÄ: Otsachakra tuo tasapainon ja rauhan oman mielen ja ympäröivän maailman tapahtumien välille. Se on luovan mielikuvituksen ja toisaalta myös syvän meditaation keskus. Tämän chakran toimintakenttää ovat kyky nähdä asioiden symboliset merkitykset, kyky kasvaa omien heikkouksien yli ja mahdollisuus nousta henkisesti kohti seuraavia tietoisuuden tasoja. Chakra hallitsee myös unia ja ennalta näkemistä.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kun chakra toimii tasapainossa, näkee ihmiset ja maailman ympärillään niin, ettei halua hallita tai tuomita niitä omista lähtökohdistaan käsin. Luottamus viiden fyysisen aistin lisäksi intuitioon on vahva. Mieli on kirkas ja keskittynyt, eikä tarvetta itsen korostamiseen ole.

ONGELMAT CHAKRASSA: Jos kuudes chakra toimii vajaasti, ovat itsekuri ja sisäinen näkökyky oman elämän merkityksellisyyden suhteen heikkoja. Muisti voi tehdä tepposia. Yliaktiivinen chakra tekee intuitioon luottamisesta vaikeaa. Ohjaus erilaisiin elämäntilanteisiin tulee ”ulkopuolelta”. Ylikierroksilla käyvä chakra aiheuttaa usein älyn, rationaalisuuden ja vallankäytön korostumista käytöksessä. Pää toimii vahvasti, mutta yhteys sydämeen on tukossa. Elimellisesti päänsäryt, huimaus ja näön äkilliset muutokset liittyvät otsachakraan.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Petuniankukat, eteeriset öljyt sitruunasta ja katajasta. Päälläseisonta ja intialainen päähieronta. Korukivistä ametisti ja tiikerinsilmä.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Santeli ja jalokärhö kaikissa muodoissaan, erilaiset meditaatiot, laventelisaippua- ja öljyt kylvyssä. Olibanumin pihka. Päivän vesi- tai mehupaasto. Korukivistä turkoosi: Pidä kiveä kulmakarvojen välissä nukkumaan mennessä.

CHAKRAA VAHVISTAVA HARJOITUS: Istu tuolilla tai risti-istunnassa lattialla selkä suorassa. Sulje silmät ja keskitä sisäinen katseesi kulmakarvojen väliin. Visioi kulmien väliin kirkas liekki, joka symbolisoi mielesi selkeyttä. Pidä ajatukset harhailematta liekissä 3–5 minuuttia. Tee lopuksi energiapuhdistus chakralle sivelemällä kulmien väliä minuutin ajan nimettömillä sormilla.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

http://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

Kommentoi »