Voi hyvin

Chakraopas 5/7: Kurkkuchakra

Chakraopas 5/7: Kurkkuchakra
Näin tasapainotat kehosi kommunikaatiokeskusta ja ilmaiset itseäsi paremmin.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Taivaansininen kurkkuchakra on kehon viides energiakeskus. Nimensä mukaisesti se sijaitsee kaulan alueella. Tämä chakra on kommunikaation keskus. Se vaikuttaa siihen, miten ilmaisemme itseämme ja kuuntelemme muita. Kurkkuchakran elementti on eetteri. Chakra vastaa kielen, kurkun ja korvien terveydestä.

TEHTÄVÄ: Kurkkuchakra konkretisoi muiden chakrojen energian puheeksi: tarpeiden ja tunteiden ilmaisuiksi. Viidennen energiakeskuksen avulla voi luoda rakkaudellisen, rehellisen ja vahvan yhteyden muihin. Sama pätee itseen. Kurkkuchakra auttaa puhumaan ja kirjoittamaan ”sielun kieltä” sekä ymmärtämään unien ja intuition sanomaa.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kun chakra toimii hyvin, on ajatuksien ja tunteiden ilmaiseminen helppoa. Valitsemme sanamme viisaasti ja osaamme puolustaa itseämme tarvittaessa. Tasapainoinen kurkkuchakra tekee kantajastaan rehellisen ja helposti lähestyttävän.

ONGELMAT CHAKRASSA: Vajaasti toimiva viides chakra tekee puheäänestä elottoman. Tunteiden näyttäminen ja omien mielipiteiden sanominen on vaikeaa. Yliaktiivinen chakra saa ihmisen puhumaan kovaa ja liikaa. Kyky kuunnella muita katoaa. Myös juoruilu, ylensyönti ja alkoholismi voivat liittyä kurkkuchakran ongelmiin. Silloin edellä mainitut ovat ”sijaiskäyttäytymistä”, kun omia tunteita ei pystytä kommunikoimaan tasapainoisin tavoin.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Sinisen värin ajattelu, om-sanan toistaminen mantramaisesti, lehtikuusen tuoksu, sinikellot maljakossa, eukalyptusöljyn hengittäminen. Ruoista mustikka ja hunaja, kivistä akvamariini ja meripihka.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Hiljaisuudessa meditoiminen ja ”puheettomien” päivien pitäminen. Leijonankitakukkaöljy, hedelmämehut ja kamomillatee. Korukivistä ametistit.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Liitä keskisormi ja peukalo yhteen kummassakin kädessä. Ojenna muut sormet suoriksi. Hengitä syvään 2–5 minuuttia. Chakra aktivoituu vahvimmin, jos teet harjoituksen täydessä hiljaisuudessa.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

http://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

Kommentoi »