Voi hyvin

Chakraopas 4/7: Sydänchakra

Chakraopas 4/7: Sydänchakra
Näin vahvistat sydämesi hyvinvointia ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Kehon neljäs energiakeskus, sydänchakra, sijaitsee rintakehän keskiosassa. Se on väriltään vihreä. Sydänchakra on rakkauden ja myötätunnon keskus. Sen avulla tunnemme itseämme ja muita kohtaan myönteisiä tunteita, kuten kiitollisuutta, iloa, anteliaisuutta ja empaattisuutta. Sydänchakran elementti on ilma. Se on vastuussa sydämen, verenkierron ja keuhkojen hyvinvoinnista.

TEHTÄVÄ: Sydänchakra tuo ylempien chakrojen unelmat ja visiot todellisten tapahtumien ja tekemisen tasolle. Samalla sydänchakra auttaa muuttamaan alempien chakrojen konkreettisen voiman innostukseksi inspiraatioksi ja ideointikyvyksi. Chakra opettaa rakastamaan elämää sen kaikissa muodoissa.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Keskimmäinen chakra tasapainottaa ylempien ja alempien chakrojen väliset voimat. Kun sydänchakra on tasapainossa, hyväksyy itsensä ja muut sellaisina kuin he ovat. Terve sydänchakra antaa mahdollisuuden henkiseen kasvuun, sielulliseen laajenemiseen ja kaiken lävistävään vapauteen.

ONGELMAT CHAKRASSA: Puutteellisesti toimiva neljäs chakra vaikeuttaa omien tunteiden tunnistamista ja muiden tunteiden ymmärtämistä. Tämä ilmenee usein empatian puutteena, pitkävihaisuutena ja katkeruutena ihmissuhteissa. Kun chakra on yliaktiivinen, tunteet ailahtelevat. Ihminen voi olla hyvin omistushaluinen tai unohtaa pitää huolta omista rajoistaan ja uhrautua toisten hyvinvoinnin vuoksi.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Vihreän värin ajattelu, ruusu- ja jasmiiniaromaöljyt, myötätuntoisten ajatuksien harjoittaminen, anteeksiantaminen, jade- ja ruusukvartsikorut, mausteista korianteri, meirami ja basilika.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: ”Liika vihreä” tasapainottuu punaisella. Käytä punaisia vaatteita, syö punaista ruokaa ja meditoi alimpien chakrojen voimaa. Myös liikunta, kanelitee, laventeliöljy ja pippurien lisääminen ruokaan tasapainottavat ”ylikierroksia”.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Liitä nimetön, peukalo ja pikkusormi yhteen kummassakin kädessä. Hengitä syvään 2–5 minuuttia. Chakra aktivoituu vahvimmin, jos teet harjoituksen ulkona, mieluiten pienessä tuulenvireessä.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

http://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

Kommentoi »