Voi hyvin

Chakraopas 3/7: Solar plexus -chakra

Chakraopas 3/7: Solar plexus -chakra
Näin pidät huolta kolmannen chakran toiminnasta ja saat elämääsi lisää iloa ja voimaa.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Kehon kolmas energiakeskus, solar plexus -chakra, sijaitsee navan korkeudella kehon sisällä. Sen väri on keltainen. Solar plexus on ihmisen itsetunnon, henkilökohtaisen voiman ja ilon keskus. Siten se säätelee elämän hallintaa, itsetuntoa, kykyä kokea iloa ja tehdä viisaita päätöksiä.

TEHTÄVÄ: Chakra tekee oman itsen rajoista vahvat, mutta joustavat. Koska Solar plexus lujittaa henkilökohtaista voimaa, se on myös muutoksen ja eteenpäin pääsemisen moottori. Se näyttää ilon ja tyytyväisyyden aiheet keskellä arkea ja suruakin. Vahvan solar plexuksen omistaja loistaa aurinkona itselleen ja muille. Sen elementti on tuli.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kolmas chakra on yhteydessä ihoon ja suolistoon. Kun energia virtaa puhtaasti solar plexuksessa, iho hehkuu ja ihmisen olemus on aurinkoinen. Hänen on helppo luottaa muihin ja elää pelottomasti. Tasapainoinen solar plexus opettaa kunnioittamaan omia rajoja ja sanomaan ei, kun tarve vaatii.

ONGELMAT CHAKRASSA: Kun solar plexus toimii heikosti, ihminen ei tiedä, mitä tahtoo ja tarvitsee. Ilo on kadoksissa elämästä. Epätasapaino ajaa käyttäytymään toisten mielipiteiden ja toiveiden mukaisesti. Chakran vajaatoiminta altistaa marttyyrimaisuudelle. Ihminen saattaa vaatia itseltään kohtuuttoman paljon, kun omat rajat unohtuvat. Itsekkyys viestii ylikierroksilla käyvästä chakrasta. Kun omia toimintamalleja yritetään pakottaa muillekin, on käskyjen noudattaminen ja kohteliaisuus vaikeaa.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Keltaiset lakanat sängyssä, niittyleinikki- tai voikukkakedolla kävely, keltaiset kukat maljakossa ja aromaterapeuttinen katajaöljy. Mausteista fenkoli ja mustapippuri. Kivistä meripihka ja keltainen sitriini. Ruoka-aineista mysli ja pastat.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Kamomillatee, kivistä sinisafiiri, aromaterapeuttisista öljyistä piparminttu. Ruoka-aineista auringonkukan ja aniksen siemenet.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Istu selkä suorana seinää tai tuolin selkänojaa vasten. Laske kädet polville. Koukista sormet nyrkkiin, mutta nosta peukalot pystyyn. Hengitä syviä hengityksiä ja pysy asennossa noin 10 minuuttia. Takkatulen ja kynttilöiden polttaminen meditaation aikana vahvistaa mudrien vaikutusta.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

http://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

2 kommenttia