Voi hyvin

Chakraopas 2/7: Sakraalichakra

Chakraopas 2/7: Sakraalichakra
Näin tasapainotat tunne-elämän keskustasi ja pidät huolta luomisvoimastasi.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Kehon toinen energiakeskus, sakraalichakra, sijaitsee hieman navan alapuolella, kehon sisällä. Sen väri on oranssi. Sakraalichakra on ihmisen tunne-elämän, halujen ja seksuaalisuuden keskus. Se säätelee luomisvoimaa ja kykyä nauttia elämästä.

TEHTÄVÄ: Chakra auttaa työstämään pelon ja häpeän tunteita ja avautumaan nautinnolle. Se rohkaisee heittäytymään flow’n vietäväksi liian järkeilyn sijaan. Chakran elementti on vesi. Se huolehtii kehon nestekierrosta, kuten kyynelistä. Tasapainoinen sakraalichakra pitää tunnekehon ja fyysisen kehon puhtaana tukoksista.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Hyvin toimivan sakraalichakran omistaja on viehättävällä tavalla itsevarma. Hän näkee ja kokee luovuuden lähteitä kaikkialla ja on intohimoinen elämän suhteen. Hän ei pelkää kokeilla uutta, vaan luottaa siihen, että virran vesi kannattelee.

ONGELMAT CHAKRASSA: Vajaasti toimiva chakra aiheuttaa tunteiden liiallista kontrollointia ja vaikeuttaa seksuaalisuudesta nauttimista. Anemia, verisuonien kalkkeutuminen sekä munuais- ja virtsatievaivat ovat chakran vajaatoiminnan fyysisiä seurauksia. Jos chakra käy ylikierroksilla, ihminen haluaa kontrolloida muita ja ympäristöään. Hän käyttäytyy teatraalisesti ja ylitunteellisesti. Kun impulssien hallinta katoaa, tunne-elämään kuluu suhteettoman paljon energiaa.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Oranssin värin ajattelu, tulen katseleminen, uiminen, aromaterapeuttiset öljyt sypressistä ja jasmiinista, koralli ja sitriinikivi. Ruoka-aineista meirami, vesimeloni ja mango.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Kylpeminen, salvian tuoksu, helmikorujen pitäminen, liljan kukat tuoksuna, öljyinä ja katseltuina, pinaatti ja viikunat.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Veden mudra -liikkeen voi tehdä vaikka bussissa istuessa, kävellessä tai saunassa maaten. Liitä molempien käsien pikkusormi ja peukalo yhteen. Hengitä syvään 2 minuuttia. Vahvimmin chakra aktivoituu, jos teet harjoituksen veden äärellä tai jos taustalla soi musiikkia, jossa kuuluu veden ääniä.

1 kommentti