Voi hyvin

Chakraopas 1/7: Juurichakra

Chakraopas 1/7: Juurichakra
Näin vahvistat ja huollat häntäluun juuressa sijaitsevaa ensimmäistä chakraa.
Julkaistu 12.8.2013

MIKÄ: Kehon ensimmäinen energiakeskus, juurichakra, sijaitsee häntäluun juuressa. Sen väri on punainen. Juurichakran kautta ihminen on yhteydessä maahan ja siitä ikiaikaisesti kummunneeseen elinvoimaan.

TEHTÄVÄ: Chakra huolehtii perustarpeiden tyydyttämisestä ja elämän jatkumisesta. Juurichakran avulla stressi ja tunteet purkautuvat ulos eli maadottuvat kehosta ”maailmankaikkeuden kierrätykseen”. Chakra toimii kuin ukkosenjohdatin.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kun juurichakra on tasapainossa, ihmisen on helppo ottaa ja antaa samassa suhteessa. Hän tuntee olevansa turvassa eikä takerru ulkoisiin asioihin, kuten rahaan ja ulkonäköön tai muihin ihmisiin. Terveen ensimmäisen chakran tunnistaa läpi päivän jatkuvasta tasaisesta energiatasosta, jossa eivät vuorottele väsymys, kiukku ja yliaktiivisuus.

ONGELMAT CHAKRASSA: Tukkeutuneisuus ilmenee elinvoiman puutteena. Kun yhteys maahan ja todellisuuteen on heikko, olo on juureton ja ajelehtiva. Fyysinen keho tarpeineen tuntuu etäiseltä. Ihminen aristelee ja vetäytyy seurasta. Omaan selviytymiseen liittyvät pelkotilat hallitsevat ajatuksia.

Juurichakran ylitoiminta aiheuttaa liiallista keskittymistä omaan itseen. Ihminen treenaa ylenmääräisesti tai omistautuu muuten ulkonäölleen. Hallitsematon aggressiivisuus, materialismi, kärsimättömyys ja liiallinen kontrollin tarve ovat merkkejä siitä, että chakra toimii ylikierroksista. Syömishäiriöt liittyvät usein juurichakran epätasapainoon. Jos yhteys juurichakraan on kadoksissa, myös muiden chakrojen toiminta vaikeutuu. Silloin on vaikeaa säilyttää yhteys herkkään, henkiseen puoleensa.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Punaisen värin ajattelu, punaiset ruoat ja kaikki juurekset, inkivääritee, salvia, santelipuuöljytipat pesuvedessä, granaattikivi.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Liikunta, jossa jalat koskevat maahan, puutarhatyöt, kalliolla ja maassa makaaminen, puiden halailu, meditointi, luomuruoka ja musta turmaliinikivi.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Liitä molempien käsien peukalo ja nimetön yhteen maan mudraan. Hengitä asennossa syvään kaksi minuuttia.

Kommentoi »