
Broileripyörykät tomaattikastikkeessa ja spagettia
Kestävyyslajin harrastaja voi hyvällä syyllä syödä pastaa.
Broileripyörykät tomaattikastikkeessa ja spagettia (4 annosta, valmistusaika 55 min)
Pyörykät:
400 g broilerinjauhelihaa1 dl vettä½ dl korppujauhoja2 ½ rkl raastettua parmesaanijuustoa¾ dl mozzarellaraastetta½ punasipuli1 tl suolaa1 tl kuivattua basilikaa1 tl mustapippuria¼ tl roseepippuriaöljyä paistamiseen
Tuoretomaattikastike:
1 kg tomaatteja1 sipuli2–3 valkosipulinkynttäoliiviöljyä paistamiseen2 tl balsamiviinietikkaa½ tl chilihiutaleita1 tl suolaa½ tl mustapippuriahyppysellinen sokeria½ dl tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa
Lisäksi:
300 g täysjyväspagettiasuolaa
1. Tee ensin kastike. Leikkaa tomaateista kanta pois ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota sipuleita öljyssä parin minuutin ajan, lisää tomaatit, etikka ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta lopuksi hyppysellisellä sokeria ja hienonnetuilla yrteillä.
3. Tee kastikkeen kiehumisen aikana broileripyörykät.
4. Anna korppujauhojen turvota vedessä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, molemmat juustot, hienonnettu punasipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
5. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan soikionmallista pullaa. Paista öljytyllä pannulla kullanruskeiksi.
6. Keitä pastat suolatussa vedessä kypsäksi ohjeen mukaan.
7. Lisää valutetun pastan joukkoon kastike ja pyörykät, sekoita varovasti nostellen.