Treeni ja ravinto

Bataattiveneet ja ­papusalaatti

Lämpimät bataattiveneet on täytetty valkosipulilla ja maustetuilla valkopavuilla.

5.9.2016

Bataattiveneet ja ­papusalaatti (valmistusaika 1 t 30 min, 4 annosta)

2 isoa tai 4 pientä bataattia

Salaatti:

1 prk (à 285 g) valkoisia papuja1 valkosipulin kynsi1 sipuli½ dl oliiviöljyä1 rkl sitruunamehua½ tl suolaa½ tl mustapippuria1 ruukku lehtikaalia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Pistele niihin haarukalla reikiä. Laita kuorineen vuokaan ja paista pehmeiksi noin 60–90 minuuttia.

2. Valuta ja huuhtele pavut. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita ne keskenään. Lisää öljy, sitruuna­mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan 30 minuutiksi.

3. Sekoita papujen joukkoon pesty lehtikaali.

4. Ota bataatit pois uunista. Halkaise pituussuunnassa. Täytä bataatti salaatilla.

Vinkki! Voit valmistaa täytteen jo edellisenä päivänä. Säilytä kylmässä ruokailuun asti. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt