
Banaani-kinuskikakku
Valmista suussasulava kakku, jossa yhdistyvät banaani ja kinuski.
Banaani-kinuskikakku (6–8 annosta, valmistusaika 40 min + maustuminen 30 min)
Pohja:
2 munaa1 dl luomuruokosokeria2 dl täysjyvävehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl inkiväärijauhetta1 dl voisulaa
Kostutus:
3 rkl sitruunamehua2 rkl vettä2 rkl sokeria
Päälle:
3–4 banaania
Kinuskikastike:
2 dl kermaa½ dl intiaanisokeria2 rkl siirappia2 tl vaniljasokeria
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vehnäjauhoseos ja jäähtynyt voisula vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
4. Kaada taikina korppujauhotettuun reunalliseen kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm).
5. Paista noin 10–12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.
6. Kumoa kypsä pohja ja anna jäähtyä.
7. Tee kinuskikastike.
8. Laita kaikki ainekset kattilaan.
9. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se sakenee.
10. Kostuta kakkupohja veden, sokerin ja sitruunan seoksella.
11. Viipaloi banaanit ja lado kakun päälle.
12. Kaada vähän jäähtynyt kinuskikastike banaanien päälle.
13. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.
Vinkki! Koristele kakku sitruunamelissalla. Kermavaahto sopii myös mainiosti kakun kanssa.