Treeni ja ravinto

Banaani-kinuskikakku

Valmista suussasulava kakku, jossa yhdistyvät banaani ja kinuski.

29.9.2015

Banaani-kinuskikakku (6–8 annosta, valmistusaika 40 min + maustuminen 30 min)

Pohja:

2 munaa1 dl luomuruokosokeria2 dl täysjyvävehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl inkiväärijauhetta1 dl voisulaa

Kostutus:

3 rkl sitruunamehua2 rkl vettä2 rkl sokeria

Päälle:

3–4 banaania

Kinuskikastike:

2 dl kermaa½ dl intiaanisokeria2 rkl siirappia2 tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vehnäjauhoseos ja jäähtynyt voisula vaahdon joukkoon varovasti nostellen.

4. Kaada taikina korppujauhotettuun reunalliseen kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm).

5. Paista noin 10–12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.

6. Kumoa kypsä pohja ja anna jäähtyä.

7. Tee kinuskikastike.

8. Laita kaikki ainekset kattilaan.

9. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se sakenee.

10. Kostuta kakkupohja veden, sokerin ja sitruunan seoksella.

11. Viipaloi banaanit ja lado kakun päälle.

12. Kaada vähän jäähtynyt kinuskikastike banaanien päälle.

13. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.

Vinkki! Koristele kakku sitruunamelissalla. Kermavaahto sopii myös mainiosti kakun kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt