Treeni ja ravinto

Avokadoletut ja salaattia

Avokadolettujen lisukkeeksi sopivat erilaiset tahnat sekä juusto- ja rapusalaatit.

6.10.2015

Noin 12 pientä lettua, valmistusaika 45 min

  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen sokeria
  • 2 avokadoa
  • 2 dl piimää
  • ½ dl maitoa
  • 1 muna
  • öljyä ja voita paistamiseen

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Halkaise avokado, ota kivi pois ja irrota lusikan avulla hedelmäliha. Soseuta avokadot.

3. Sekoita avokadososeen joukkoon piimä, maito ja muna.

4. Siivilöi jauhot avokado­seokseen, sekoita huolellisesti. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

5. Kuumenna pannulla öljyä ja voita. Lusikoi taikinaa pannulle, levitä lastan avulla pyöreäksi letuksi. Paista kullanruskeiksi noin 2 minuuttia per puoli.

6. Tarjoa lisukkeena rucolasta,­ romainesalaatista, kirsikka­tomaatista ja punasipulista koottua­ salaattia.

Vinkki! Voit valmistaa makeita lettuja, kun lisäät taikinaan pari­ teelusikallista sokeria ja kanelia.­ Tarjoa hunajan ja marjojen­ kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt