Treeni ja ravinto

Avokadokurkkukeitto

Avokadokurkkukeitto saa hienostuneen maun persiljasta ja jogurtista.

6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 20 min

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl öljyä
  • 2 kurkkua
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ l kasvislientä
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 1 avokado
  • suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl lehtipersiljaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä pari minuuttia niin, että sipulit pehmenevät.

2. Pese ja kuutioi kurkku. Lisää sipulin joukkoon kurkut ja sitruunamehu ja kuullota vielä­ hetki.

3. Lisää kasvisliemi. Keitä­ miedolla lämmöllä noin 6–7 minuuttia.­ Lisää keittoon hyppysellinen cayennenpippuria.

4. Halkaise avokado, ota kivi­ pois ja irrota kuori hedelmä­lihasta. Laita kuutioitu avokado­ ja keitto­pohja blenderiin tai soseuta sauva­sekoittimella tasaiseksi­ keitoksi. Mausta­ tarvittaessa suolalla­ ja mustapippurilla.

5. Lisää hienonnettu persilja ja jogurtti. Tarkista maku. Tarjoa lämpimänä tai kylmennä raikkaaksi jääkaapissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt