
Treeni ja ravinto
Avokadokurkkukeitto
Avokadokurkkukeitto saa hienostuneen maun persiljasta ja jogurtista.
4 annosta, valmistusaika 20 min
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl öljyä
- 2 kurkkua
- 2 tl sitruunamehua
- ½ l kasvislientä
- ¼ tl cayennenpippuria
- 1 avokado
- suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl lehtipersiljaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä pari minuuttia niin, että sipulit pehmenevät.
2. Pese ja kuutioi kurkku. Lisää sipulin joukkoon kurkut ja sitruunamehu ja kuullota vielä hetki.
3. Lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 6–7 minuuttia. Lisää keittoon hyppysellinen cayennenpippuria.
4. Halkaise avokado, ota kivi pois ja irrota kuori hedelmälihasta. Laita kuutioitu avokado ja keittopohja blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää hienonnettu persilja ja jogurtti. Tarkista maku. Tarjoa lämpimänä tai kylmennä raikkaaksi jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat