Terve.fi

Auttaako seksi synnytystä käynnistymään? Tutkimus kertoo

Auttaako seksi synnytystä käynnistymään? Tutkimus kertoo
Julkaistu: 16.1.2013

Malesiassa tehdyssä tutkimuksessa ei löydetty eroja synnytyksen käynnistymisajankohdissa niillä naisilla, jotka harrastivat seksiä lähellä laskettua aikaa ja niillä, jotka pidättäytyivät seksistä. Tätä aihetta on Medscapen mukaan aiemmin tutkittu vähän.

- Olemme hiukan pettyneitä siitä, ettei kytköstä seksin ja synnytyksen käynnistymisen välillä löytynyt, sanoo yksi tutkijoista, Tan Pen Chiong Malayan yliopistosta Medscapen jutussa. Hänen mukaansa olisi ollut hienoa, että pariskunnille olisi ollut tarjota turvallinen, tehokas ja ehkä hauskakin keino jouduttaa synnytystä.

Tutkimuksessa oli mukana yli 1 100 naista, joiden raskaus oli sujunut ongelmitta viikoille 35-38. He eivät olleet harrastaneet seksiä tutkimusta edeltävään kuuteen viikkoon. Puolet naisista sai lääkäriltä neuvon harrastaa usein seksiä synnytyksen edistämiseksi, ja näin naiset myös toimivat. Puolta naisista opastettiin kertomalla, että seksi on turvallista normaalin raskauden aikana, mutta sen vaikutusta synnytykseen ei tunneta.

Molemmilla ryhmillä synnytys käynnistyi keskimäärin viikolla 39.

Tutkimus: Omar N, Tan P, Sabir N, Yusop E, Omar S. Coitus to expedite the onset of labour: a randomised trial. BJOG 2013;120;338–345. DOI: 10.1111/1471-0528.12054

Katso myös:

1 kommentti