Terve.fi

Asennolla on väliä nettideittailussa

Asennolla on väliä nettideittailussa
Jos luot profiilia nettideittisovellukseen, kannattaa kiinnittää huomiota poseeraukseesi kuvissa.
Julkaistu 21.4.2016

Uuden tutkimuksen mukaan ihmisillä olisi opittavaa eläimiltä, jotka hyödyntävät asentoaan kiinnittääkseen vastakkaisen sukupuolen huomion, kertoo CNN.

Aiemmissa tutkimuksissa on osoitettu, että sanattomalla viestinnällä, kuten hymyllä tai nyökkäilyllä voi saada herätettyä mahdollisen romanttisen kumppanin mielenkiinnon. Näillä eleillä on tutkijoiden mukaan niin kutsuttua positiivista viestimerkitystä eli ne luovat kuvan lämpimästä ja ystävällisestä ihmisestä, sellaisesta, jonka lähellä haluaa olla.

Asento avoimeksi

Nykypäivän seurustelumaailmassa on kuitenkin hyvin vähän aikaa muodostaa ensivaikutelma. Esimerkiksi nettideittailusovelluksissa päätös kiinnostumisesta tehdään minuuteissa tai jopa sekunneissa. Siinä ei juuri ehdi panostaa hymyyn tai muuhun sanattomaan viestintään.

Tähänkin ongelmaan on nyt löydetty vastaus: panosta asentoosi kuvissa. Äskettäin Proceedings of the National Academy of Sciencessa julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että sillä on merkitystä, millaisessa asennossa ihminen poseeraa nettideittipalstan kuvissaan.

Tutkimuksessa huomattiin, että kuvissa laajaksi levitetyt kädet ja ojennettu keho tuplaavat mahdollisuuden herättää mahdollisen romanttisen kumppanin kiinnostus verrattuna kumariin asentoihin, joissa kädet ovat lähellä kehoa. Avoimien asentojen uskotaan viestittävän muille voimakkuutta ja halua jakaa tämä ominaisuus muiden kanssa.

Miehet hyötyvät hiukan enemmän

Tutkijat testasivat teoriaansa nettideittailun maailmassa kuudella vapaaehtoisella. Jokainen osallistuja kuvattiin ensin avoimessa asennossa ja sitten sulkeutuneessa. Kuvat olivat esillä nettideittimaailmassa viikonlopun ajan.

Tutkijat havaitsivat, että osallistujat saivat enemmän hyväksyviä reaktioita niillä kuvilla, joissa heidän asentonsa oli avoin, ja tämä havainto piti paikkansa sekä miehillä että naisilla – tosin miesten kuvissa asennolla vaikutti olevan hiukan enemmän merkitystä kuin naisten.

Lue lisää:

Kommentoi »