Sairaudet

Alkoholiongelmat lisääntyneet eniten iäkkäämmillä naisilla

] ovat lisääntyneet 2000-luvulla suhteellisesti kaikkein eniten 60-69-vuotiailla naisilla. Alkoholisairaus- ja myrkytyskuolleisuus, asiakkuudet päihdehuollon laitoksissa ja alkoholisairauksien hoitojaksot ovat lisääntyneet yli 60-vuotiailla selvästi enemmän kuin nuoremmalla väestöllä. Asiasta kertoo THL:n tutkimusprofessori Salme Ahlströmin ja erikoistutkija Pia Mäkelän artikkeli Yhteiskuntapolitikka-lehden tuoreimmassa numerossa.

9.1.2010 Terve.fi

Alkoholisairauden tai myrkytyksen aiheuttamat kuolemat väestön 100 000 asukasta kohti lähes kaksinkertaistuivat 60-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla (+ 94 %) vuodesta 1998 vuoteen 2007. Miehillä kasvua oli 43 prosenttia. Samana ajanjaksona alle 60-vuotiailla naisilla kasvua oli 50 prosenttia ja miehillä 28 prosenttia.

Alkoholin aiheuttamat tapaturmaiset ja väkivaltaiset kuolemat lisääntyivät prosentuaalisesti vähemmän (23 %) kuin alkoholisairaus- ja myrkytyskuolemat. Samana ajanjaksona 59-vuotiailla ja sitä nuoremmilla tapaturmaiset ja väkivaltaiset kuolemat vähenivät.

Lue viranomaistiedote

Lisätietoa

Lääkärikirja: Alkoholismi – Poliklinikka.fiArtikkeli: Hyvä, paha alkoholi – Poliklinikka.fi

Uutisarkistosta poimittua

Alkoholismin perinnöllisyyden salat avautumassaAlkoholi ongelma kolmannekselle leikki-ikäisten isistäRaskaudenaikainen alkoholinkäyttö altistaa lapsen unihäiriöilleAlkoholi tappaa eniten EuroopassaAlkoholin runsas käyttö voi aiheuttaa pysyvän vapinan

Kerro sairauskokemuksesi ja lue muiden kertomuksia

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi