Terve.fi

Alkoholi

Alkoholi
Lasillisella (2dl) mietoa alkoholia on rentouttava ja verenpainetta alentava vaikutus, mutta tätä runsaammin käytettynä selkeästi sitä nostava. Myös krapulat ovat rankkoja stressitilanteita elimistölle.
Julkaistu 3.3.2006

Pitkäaikaisesti käytettynä alkoholi voi aiheuttaa haiman sairastumista. Sen seurauksena saattaa ilmetä sokeritauti, mikä selkeästi nopeuttaa valtimotaudin kehittymistä. Samaten sydämen vajaatoiminta ja sen seurauksena vaaralliset rytmihäiriöt saattavat lyhentää potilaan elinaikaa. Myös maksakirroosi on selkeä uhka krooniselle alkoholin käytölle.

Alkoholin liikakäyttö on kansansairaus, johon tulisi kiinnittää huomiota jokaisen yksilön kohdalla antamalla oikeaoppista alkoholivalistusta. Tunteiden tukahduttaminen alkoholin avulla voi johtaa vaikeaan riippuvuuteen. Tuska, ahdistus ja pahanolon tunteet tulisi työstää ammattiauttajan avustuksella, jolloin persoonallisuuden on mahdollisuus eheytyä. Apua tulisi hakea ajoissa tähän persoonallisuuden ja tunne-elämän häiriöön, koska mielenterveyden häiriöt voivat johtaa verenpaineen kohoamiseen.

Kommentoi »