Kauneus ja Terveys

Aino-Kaisa Saarinen: Pysäytä flunssa siivoamalla

Aino-Kaisa Saarinen: Pysäytä flunssa siivoamalla
Huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen paljasti parhaat terveyskikkansa Kauneuden & Terveyden lukijatapahtumassa Helsingissä.
Julkaistu: 10.5.2012

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen jakoi vinkkinsä flunssantorjuntaan.

– Kovan harjoitusrupeaman ja yhtä lailla kovan työrupeaman jälkeen stressihormoni kortisolin tasot ovat elimistössä korkealla. Jos silloin pysähtyy nopeasti, lopettaa harjoittelun tai aloittaa loman, flunssa iskee helposti. Kortisolitasot laskeutuvat liian nopeasti. Siksi loman alussa kannattaa vaikka siivota. Kunnon siivousrupeama on elimistölle hyvä siirtymä rauhallisempaan arkeen, Aino-Kaisa neuvoi.

Jos tunnet, että flunssa kuitenkin alkaa iskea, sinulla on Aino-Kaisan mukaan kuusi tuntia aikaa estää se. 

– Ala tankata B- ja C-vitamiineja sekä sinkkiä ja jatka sitä muutaman päivän ajan. Olen saanut flunssan pysähtymään tällä keinolla.

Aino-Kaisa kertoi myös, että hän näyttää kilpailuissa aina hyvältä.

– Harjoituskaudella naama näyttää aina rasittuneelta, mutta kilpailuissa huippukunnossa olen myös kauneimmillani.

Kauneuspulmistaan suurimpana hiihtäjä pitää ruskettumista. Hän käyttää aina aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on yli 20. Hiihtäessä Aino-Kaisa huomaa pyyhkivänsä usein suupieliään, jolloin voide ei suojaa kunnolla. Hänelle on tullut ikäviä maksaläiskiä juuri niille ihoalueille.

– Olen nähnyt monia entisiä menestyshiihtäjiä, ja täytyy sanoa, että auringon vanhentava vaikutus näkyy selvästi. Muistakaa aina korkea suojakerroin!

Kommentoi »