
Terveys
Ah, niin ihana lanttulaatikko!
Lanttulaatikko tuo kotoista makua kylmään talveen.
LANTTULAATIKKO
2 kg lanttua2 l kasvislientä3 valkosipulinkynttä1 rkl kuivattua timjamia2 laakerinlehteä suolaa ja pippuria oman maun mukaan1 prk Alpro soya ruoanlaittovalmistetta1 dl korppujauhoja3 rkl oliiviöljyä1 ruukku persiljaa
- Kuori ja paloittele lanttu kananmunankokoisiksi paloiksi. Keitä niitä kasvisliemessä laakerinlehtien, valkosipulien ja timjamin kanssa tunnin ajan tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lanttu on pehmeää.
- Poista laakerinlehdet (ja halutessasi valkosipulinkynnet) ja survo lantut survimella karkeaksi. Lisää joukkoon Alpro soya ruoanlaittovalmiste ja sekoita.
- Hienonna persilja veitsellä. Laita se korppujauhojen ja oliiviöljyn kanssa tehosekoittimeen. Anna pyöriä keskiteholla kunnes korppujauhot muuttuvat vihertäviksi.
- Siirrä lanttumassa uunivuokaan ja levitä päälle korppujauhosekoitus.
- Paista 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Mikäli pinta ei ole kullanruskea, nosta uunin lämpötila 180 °C:een ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat