Terveys

Ah, niin ihana lanttulaatikko!

Lanttulaatikko tuo kotoista makua kylmään talveen.

6.3.2015

LANTTULAATIKKO 

2 kg               lanttua2 l                  kasvislientä3                    valkosipulinkynttä1 rkl               kuivattua timjamia2                    laakerinlehteä                      suolaa ja pippuria oman maun mukaan1 prk              Alpro soya ruoanlaittovalmistetta1 dl                korppujauhoja3 rkl               oliiviöljyä1                    ruukku persiljaa

  1. Kuori ja paloittele lanttu kananmunankokoisiksi paloiksi. Keitä niitä kasvisliemessä laakerinlehtien, valkosipulien ja timjamin kanssa tunnin ajan tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lanttu on pehmeää.
  2. Poista laakerinlehdet (ja halutessasi valkosipulinkynnet) ja survo lantut survimella karkeaksi. Lisää joukkoon Alpro soya ruoanlaittovalmiste ja sekoita. 
  3. Hienonna persilja veitsellä. Laita se korppujauhojen ja oliiviöljyn kanssa tehosekoittimeen. Anna pyöriä keskiteholla kunnes korppujauhot muuttuvat vihertäviksi.
  4. Siirrä lanttumassa uunivuokaan ja levitä päälle korppujauhosekoitus.
  5. Paista 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Mikäli pinta ei ole kullanruskea, nosta uunin lämpötila 180 °C:een ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt