Terve.fi

Laihdutusleikkaus alentaa alkoholitoleranssia

Laihdutusleikkaus alentaa alkoholitoleranssia
Uudesta tutkimuksesta käy ilmi, että laihdutusleikkauksessa käyneillä kannattaisi pitää silmällä alkoholin kulutustaan.
Julkaistu: 7.8.2015
Pienestä Washingtonin yliopiston tekemästä tutkimuksesta käy ilmi, että laihdutusleikkauksessa käyneillä kannattaisi pitää silmällä alkoholin kulutustaan.
Tutkimukseen osallistuneista ne, jotka olivat käyneet laihdutusleikkauksessa, kokivat suurempaa humaltuneisuuden tunnetta kuin ne, jotka eivät olleet käyneet leikkauksessa.
Tutkimus julkaistiin JAMA Surgery -lehdessä.

Yleisin laihdutusleikkaus maailmassa

Roux-en-Y-tyyppinen mahalaukun ohitusleikkaus (RYGB) on tyypillisin laihdutusleikkaus maailmassa.
Tutkijoille selvisi, että RYGB-operaatiossa käyneiden veren alkoholipitoisuus ja humaltuneisuuden tunne kohosi kaksi kertaa muita nopeammin.
Tutkimukseen osallistui 8 naista, jotka olivat käyneet laihdutusleikkauksessa sekä 9 naista, jotka ovat myöhemmin menossa kyseiseen operaatioon.

Pidä silmällä alkoholin kulutustasi

- Laihdutusleikkauksessa käyneiden kahden alkoholiannoksen nauttiminen vastasi noin neljää leikkauksessa käymättömän nauttimaa annosta, tutkijat kirjoittavat.
Tutkijoiden mukaan löydökset ovat tärkeitä yleisen turvallisuuden ja kliinisten päätelmien kannalta. Leikkauksessa käyneet saavuttivat jo puolessa tunnissa alkoholin nauttimisesta sen verran korkean veren alkoholipitoisuuden, että autolla ei saisi enää ajaa.
Lähteet:
Kommentoi »