Terve.fi

Mikä enkelihoidoissa voi ärsyttää niin paljon?

Mikä enkelihoidoissa voi ärsyttää niin paljon?
Mikä osaa meistä ärsyttää tai pelottaa niin kovasti siinä, että jotkut ihmiset hakevat itselleen lohtua, voimia ja jopa parantumista esimerkiksi enkelihoitajan luota?
Julkaistu: 12.12.2014

Mikä osaa ihmisistä ärsyttää tai pelottaa niin kovasti siinä, että jotkut meistä hakevat itselleen lohtua, voimia ja jopa parantumista esimerkiksi enkelihoitajan luota?

Osa kutsuu tämäntapaisia keinoja vaihtoehtohoidoiksi, mutta osa kutsuu niitä hörhöilyksi tai puoskaroinniksi.

Yle Puheen toimittaja Panu Hietaneva on koettanut pitää mielensä avoimena ja testasi enkelihoitoa.

-Hengitä rauhallisesti. Anna itsellesi tämä aika olla yhdessä enkelten kanssa, kuuluu enkelihoitajan tasainen ääni.

Hoitaja johdattaa puhumalla kuulijan mielikuvamatkalle, jossa tämä menee kirkkoon ja kohtaa enkelin. Toimittaja sanoo saaneensa kokemuksesta rauhallisuutta ja hetkeen pysähtymistä.

- Enkelit antavat juuri sitä, mitä tarvitset. Enkelit useimmiten koetaan juuri oman mielikuvituksen välityksellä. – – Enkelit eivät ole mielikuvitusolentoja, mutta he tarvitsevat meidän mielikuvitustamme, jotta me voimme nähdä heidät, sanoo enkelihoitaja Yle Puheen haastattelussa.

Twitterissä aihetta on kommentoitu näin:

Esimerkiksi professori Markku Myllykangas on kovin sanoin arvostellut uskomuslääkinnän tarjoajia puoskaroinnista ja todennut, että puoskaroivilta lääkäreiltä pitäisi ottaa ammatinharjoittamisen oikeudet pois.

Miksi vaihtoehtohoitojen kannatus herättää joskus niin suuria tunteita?

Lähteet:

NÄKÖKULMA

Pelottaa, että joku uskoo liikaa

Nainen hakeutuu luontaisterapeutin luokse eikä halua syöpähoitoja virallisen kaavan mukaan – ja kuolee. (Yle)

Ehkä juuri tällaisissa tapauksissa on syy siihen, miksi vaihtoehtohoidoista puhuminen saa minussa joskus aikaan kauhun väreitä.

Mikäs siinä, jos ihminen tolkuissaan – ei siis vakavan sairauden aiheuttamassa mielentilan häiriössä – hakeutuu esimerkiksi virallisten syöpähoitojen lisäksi ja lääkärin luvalla myös enkelihoitajan pakeille. Potilas voi saada uskomushoitajan luota voimaa ja virtaa, jota virallinen lääketiede ei hänelle pysty antamaan.

Mutta silloin pelottaa, jos ihminen hakeutuu vakavan sairauden aiheuttamassa mielenkuohussa ja mairean markkinoinnin harhauttamana tukeutumaan ainoastaan sellaiseen hoitoon, jonka parannustuloksista ei ole tieteellistä näyttöä.

Vaihtoehtohoitojen ja uskomuslääkinnän markkinointia pitäisi suitsia tiukasti. Ketään ei saa harhauttaa luulemaan, että pelastus tulee, kun syö pakurikääpää tai ottaa happihoitoa.

Koulussa pitäisi opettaa, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, on hälytyskellojen syytä soida ja kovaa.

1 kommentti