Terve.fi

Miten yhdistää perhe ja työ

Miten yhdistää perhe ja työ
Olisi hyvä muistaa, että meillä on vain yksi elämä, yksi ”laiva”, jonka pinnalla pysymiseen tarvitaan sekä työtä että kanssamme purjehtivia ihmisiä, perhettämme ja muita meille läheisiä ihmisiä. Meistä jokainen määrittelee työn ja perheen omalla arvokkaalla tavallaan.
Julkaistu 23.10.2014

Olet onnekas. Elät keskellä palkitsevaa rikkautta, joka on ainutlaatuinen ja voimaannuttava mahdollisuus. Sinulla on tilaisuus ammentaa tuota itse saavuttamaasi aarretta osana elämääsi yhdessä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Kun vain annat itsesi nähdä sen.

Hektisen ja vaativan työelämän, perheen ja vapaa-ajan yhteensovittamisen vaikeudesta – elämänhallinnan haasteellisuudesta – kertovat uutiset ovat löytäneet pysyvän paikkansa mediasta ja mielistämme. Moni tunnistaa itsensä ajoittain tasapainoilemassa ristiriitaisten odotusten, velvollisuuksien ja toivomusten ristiaallokossa tuulen kuljettaessa elämänlaivaamme kohti lähestyvää ristipaineiden rantakivikkoa. Kuinka saada ote laivan ruorista? Kuinka luovia turvallisesti myrskystä tyynemmille vesille? Suuria kysymyksiä, joihin vastaus voi löytyä hyvinkin läheltä: meistä itsestämme ja tavastamme nähdä asioita.

Pysähdy ja katso lähelle

Matka kohti tasapainoisemman arjen mielenrauhaa voi alkaa pienellä askeleella, jonka jokainen meistä osaa, jos niin haluaa. Kokeillaan!

Pysähdy hetkeksi ja salli itsesi rauhoittua. Kuuntele hengitystäsi. Anna itsellesi lupa olla hetken aikaa oman elämänlaivasi kapteeni, tunne laivan ruorin kosketus käsissäsi, tässä ja nyt. Voit sulkea silmäsi, hengittää syvään ja antaa arjen aallokon hetkeksi rauhoittua yhdessä ajatustesi kanssa leppeäksi, levolliseksi ja pehmeäksi maininkien keinunnaksi. Vedä jokaisella hengenvedolla itseesi tuota rauhallisuutta ja varmuutta, jonka juuri sinä omaat, omalla ainutlaatuisella tavallasi.

Laivassasi sinulla on ympärilläsi kaikki mitä tarvitset päästäksesi sinne, minne olet menossa. Laiva kannattelee sinua aallokossa ja antaa suojaa myrkyssä. Toisaalta se myös mahdollistaa sinulle päämääriesi saavuttamisen, missä ja mitä ne sitten ovatkaan. Jotta voisit purjehtia elämän merellä sujuvasti, sinulla on onneksi laivassasi muitakin ihmisiä purjehtimassa kanssasi samoilla aalloilla. Ilman heitä kurssin pitäminen voisi olla vaikeampaa, joten kaikkia heitä tarvitaan matkan onnistumiseksi.

Hengitä vielä syvään ja anna mielesi täyttyä kiitollisuudesta laivaasi ja sen mukana olevia ihmisiä kohtaan. Olette kaikki tärkeitä yhteisen matkanne onnistumiseksi. Olette ainutlaatuinen yhdistelmä!

Elämän laiva

Myös arkisessa elämässämme kohtaamme erilaisia myrskyjä, karikkoja ja yllätyksiä jotka voivat keinuttaa elämänlaivaamme joskus yllättävästikin. Pyrimme yhdistämään työelämää ja muuta elämää parhaalla mahdollisella tavalla, tehokkaasti. Olisi hyvä muistaa, että meillä on vain yksi elämä, yksi ”laiva”, jonka pinnalla pysymiseen tarvitaan sekä työtä että kanssamme purjehtivia ihmisiä, perhettämme ja muita meille läheisiä ihmisiä. Meistä jokainen määrittelee työn ja perheen omalla arvokkaalla tavallaan. Yhtälailla ne ovat kuitenkin ainutlaatuisen tärkeitä meille jokaiselle osana omaa ja läheistemme elämän matkaa.

Kiitos

Ottamalla kiitollisuuden osaksi tapaamme suhtautua elämään, voimme oppia näkemään yhä selvemmin meille tärkeät asiat ja ihmiset. Kun seuraavaksi kohtaat perheenjäsenesi tai muun sinulle tärkeän ihmisen, kohtaa hänet kiitollisena. Kiitollisena siitä, että juuri hän on juuri siinä, juuri silloin. Jos sinulla on kiire, hyväksy myös se kiitollisuudella. Olet tarpeellinen ja sinulla on elämässäsi merkityksellistä tekemistä. Jos olet kohdannut päivän aikana arjen murheita, hyväksy myös ne läheisesi kohtaamisen hetkellä. Kiinnitä kiitollisena huomiosi sinulle tärkeään ihmiseen ja ole läsnä, vaikka hetkenkin. Tuona hetkenä, juuri siinä olette molemmat elämänlaivanne komentosillalla, ruori tukevasti käsissänne, yhdessä.

Kommentoi »