Sairaudet

Näin hoidat ripulia kotikonstein – 5 vinkkiä

Vaivaako ripuli? Näiden vinkkien avulla voit luonnollisesti hoitaa ripulia. Tässä viisi ripulinhoitovinkkiä!

1.4.2014 Terve.fi

Ripuli on sekä epämiellyttävää että epämukavaa. Vessassa ramppaaminen on noloa – varsinkin työpaikalla tai koulussa.

Onneksi ripulia voi hoitaa kotikonstein. Ehow.com listasi nämä viisi luonnollista tapaa, joilla ripulin voi saada kuriin.

1. Juo runsaasti nesteitä

Ripulia sairastaessa on tärkeää korvata menettämänsä neste. Jos näin ei tee, tuloksena on vakava nestehukka. Esimerkiksi urheilujuomat ovat hyvä vaihtoehto menetettyjen mineraalien ja vitamiinien korvaamiseen.

2. Juo hedelmämehua

Esimerkiksi porkkanamehu hoitaa tehokkaasti ripulia ja auttaa parantamaan oloa. Pese muutama porkkana, kuori, viipaloi ja laita blenderiin. Purista mukaan vähän sitruunaa ja lisää sokeria makusi mukaan. Juo lasillinen kolmesti päivässä. Pienille lapsille porkkanasta voi tehdä sosetta.

3. Käytä valkosipulia

Valkosipuli toimii myös hyvänä kotikonstina ripuliin. Valkosipulin voi paistaa kevyesti, syödä raakana tai tehdä teeksi. Jos juot sen teessä, makeuta juoma hunajalla tai sokerilla ja juo ainakin kolmesti päivässä.

4. Käytä inkivääriä

Inkivääri hoitaa tehokkaasti ripulia. Sitä löytyy sekä ruokakaupoista että luontaistuotekaupoista. Pese, kuori ja raasta tai viipaloi pala inkivääriä. Lisää se kuumaan veteen, anna kiehua pari minuuttia, makeuta ja juo kolmesti päivässä. Jos sinulla ei ole tuoretta inkivääriä, jauheversio toimii aivan yhtä hyvin.

5. Syö jogurttia

Syö maustamatonta jogurttia, jossa on aktiivisia hyviä bakteereja. Kun ostat jogurttia, tarkista etiketistä, että siinä on eläviä bakteereja sekä Lactobacillus acidophilus -bakteeria. Joissain jogurteissa ei ole eläviä bakteereja, koska ne on pastöroitu, eivätkä ne siksi auta ripuliin.

Lähde: Ehow.com

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi