6 raaka-ainetta, joita voit käyttää kauneudenhoidossa

6 raaka-ainetta, joita voit käyttää kauneudenhoidossa
Monia keittiön kaapista löytyviä peruselintarvikkeita voi hyödyntää ihon ja hiusten hoidossa. Kokosimme parhaat vinkit.
29.12.2015

KOOKOSÖLJY

Kookosöljystä on moneksi. Sitä voi muiden öljyjen tavoin käyttää hiusnaamiona, kosteusvoiteena ja kynsinauhoja pehmentämään. Kookosöljyllä on myös helppo poistaa kaikki meikki, myös vedenkestävä ripsiväri.

Kookosöljyllä väitetään myös olevan hyödyllisiä ominaisuuksia suun terveyden kannalta. Oil pulling eli kookosöljyllä purskuttelu päivittäin 15-20 minuutin ajan on noussut trendiksi maailmalla. Purskutellessa kookosöljy puhdistaa suuta, raikastaa hengitystä ja saattaa myös vaalentaa hampaiden väriä. 

TEE

Hyödynnä käytetyt, viilentyneet teepussit silmien alla. Kurkkuviipaleiden tavoin ne vähentävät silmien turvotusta ja auttavat tummiin silmänalusiin. 

Vahva, viileä vihreä tee sopii loistavasti myös kasvovedeksi. 

KAHVI

Älä heitä käytettyjä kahvinpuruja pois, vaan hyödynnä ne kauneudenhoidossa myöhemmin. Voit käyttää puruja sellaisenaan tai esimerkiksi öljyyn sekoitettuna vartalon ja kasvojen kuorintaan.

Monet selluliittivoiteet sisältävät kofeiinia. Kahvin sisältämä kofeiini vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä puolestaan kiinteyttää ja silottaa ihoa. Huom: vaikutus ei ole pysyvä.

RUOKASOODA

Mikäli tavalliset kuorinta-aineet ärsyttävät ihoasi, voit valmistaa hellävaraisen kuorinnan sekoittamalla vettä ruokasoodaan, kunnes muodostuu tahna. Hiero tahna kasvoillesi kuorinnan tapaan ja huuhtele pois.

Ruokasooda karkottaa pahan hajun kengistä. Kaada ruokasoodaa kenkiin niin, että kengänpohja peittyy ja jätä vaikuttamaan yön yli tai tarvittaessa pariksi päiväksi. Kaada tai imuroi ruokasooda lopuksi pois. 

SITRUUNA

Sitruunalla on antiseptinen ja vaalentava vaikutus, joten sitä voi helposti hyödyntää kauneudenhoidossa.

Hiero sitruunasiivulla kasvojasi pikavirkistykseksi. Sitruuna vähentää talineritystä, pienentää ihohuokosia, vaalentaa arpia ja ihon pigmenttiläiskiä.

Sitruuna toimii vaalentavana aineena myös hiuksissa. Valele vaaleat hiukset kauttaaltaan sitruunamehulla tai sitruunavedellä. Saat luonnolliset vaaleat raidat ja koko hiusten ilme kirkastuu.Lue myös: Ruokaa kauneudeksi 

HUNAJA

Hunajalla on antimikrobisia ominaisuuksia, joten se on loistava syväpuhdistaja kasvoille. Voit käyttää hunajaa sellaisenaan naamiona tai sekoittaa siihen muita ainesosia tehdäksesi esimerkiksi kuorinnan.

Lähteet: Real Simple, MTV, Huffington Post, ElleKirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa.

Lue myös: 

Kommentoi »