5 vinkkiä, kuinka lopetat kiireen

5 vinkkiä, kuinka lopetat kiireen
Hallitse tilanne ja lopeta kiirehtiminen. Pieni tauko tekee hyvää.
Julkaistu 24.8.2015

1. Tee not to do -lista. 

Jos elät ruuhkavuosia ja joka elämänalueella on kiire, luovu jostakin. Luopuminen voi olla väliaikaista. Kun elämäntilanne muuttuu, voit taas palauttaa asioita elämääsi.

2. Harjoittele rauhoittumista. 

Yksinkertaisinta on pysähtyä töiden lomassa hetkeksi hengittämään. Unohda tekemättömien töiden loputon lista. Päästä irti edellisestä tekemisestä ja ole läsnä siinä, mitä teet.

3. Hanki häiriötöntä aikaa. 

Miettikää työpaikalla, miten kaikille järjestetään häiriötöntä aikaa. Voitte esimerkiksi päättää, että kun joku sulkee ovensa, nostaa maskotin sermin päälle tai on merkinnyt kalenteriin omaa aikaa, häntä ei saa häiritä.

4. Lopeta kiirepuhe. 

Tehkää asiasta työpaikalla yhteinen päätös. Paljon tekemistä ei ole sama asia kuin kiire. Jos kiire-sana lipsahtelee jonkun huulilta, hänen pitää maksaa euro yhteiseen virkistysrahastoon.

5. Tunne kiiretyylisi. 

Jos olet täydellisyyden tavoittelija, mieti, mikä on riittävän hyvä. Jos haluat ahnehtia kaiken, pohdi, paljonko on riittävästi. Myös ein sanomista voi opetella. Jos velvollisuudentuntosi johtaa kiireeseen, opettele olemaan lempeämpi itsellesi. Jos kiireesi johtuu asioiden varmistelusta, opettele luottamaan enemmän. Vitkuttelijoilla on puolestaan taipumus tehdä vain mukavia­ asioita. Silloin ikävät asiat kaatuvat päälle ja aiheuttavat stressiä. Opettele arvostamaan jokaista tehtävää.

Kommentoi »