3 x Treenaa itsetuntosi paremmaksi

3 x Treenaa itsetuntosi paremmaksi
Itsetuntoa voi jumpata siinä missä kehoakin. Kokeile ohjattua tuntia tai testaa kotitreeni.
Julkaistu 26.5.2015

Mene ryhmätunnille 

Mikä: Mielikylpy Oy:n ohjattu Brave­Me-tunti Tampereella

Lupaus: Lisää rohkeutta, voimia ja motivaatiota unelmien ja tavoitteiden toteuttamiseen.

Miksi testaisit: Mielijumppa­tunnit ovat melko tuore ­ilmiö. Koska itsenäinen rentoutuminen jää usein suunnitteluasteelle, järjestetylle tunnille lähtee varmemmin.

Miltä tuntuu: Makoilen tuolilla, joka ­mukailee kehon muotoja. Kuulokkeistani kuuluu ensin rauhallista musiikkia ja sitten samassa huoneessa istuvan ohjaajan lempeä ääni.­ Se sanoo, että voin saavuttaa tavoitteeni, alkaa toimia rohkeasti uusissa tilanteissa ja kokea itseni kaikella tavalla vahvaksi. Huopaan kääriytyneenä on yllättävän helppo sulkea päivän hulinat mielestä.

Vaikutus: Tunnin rauhoittumishetki tuntuu taivaalliselta. ­Vaikka torkahdin, olo ei jää pöpperöiseksi vaan olen valpas. Ihan kuin kävelisin kotiin vähän suoremmalla ryhdillä ja varmemmalla asenteella.

Hinta: Kertamaksulla 17 €, sarjalipuilla edullisemmin.

Aika: 1 tunti.

Testaa sovellusta 

Mikä: Instant Confidence Booster Hypnosis -sovellus älypuhelimeen

Lupaus: Rentoudut ja kuulet samalla itse­luottamusta vahvistavia ajatuksia. Ne sisäistämällä saat arkeesi enemmän rohkeutta.

Miksi testaisit: Lyhytkestoinen tsemppihetki on aina­ hyvä­ päätös.

Miltä tuntuu: Hypnoterapeutin ääni on rauhallinen ja  napakka. Ei mitään meditatiivista valaanlaulumössöä. Itsetuntoa kasvattavat, englanninkieliset lauseet kiertävät kuulokkeesta toiseen ja saavat muut ajatukset kaikkoa­maan nopeasti. “Uskon itseeni”, “ilmaisen itseäni selkeästi” ja “rakastan ja arvostan itseäni”. Hieman latteatkin lauseet tuntuvat yllättävän miellyttäviltä. Taustalla soiva selkeä­rytminen musiikki helpottaa rentoutumista, ja pian en kiinnitä juurikaan huomiota lauseisiin vaan rentoudun.

Vaikutus: Ennakoin, etten kykene rauhoittumaan kesken työpäivän. Herään, kun terapeutti laskee numero­sarjaa palauttaakseen kuuntelijan takaisin tähän hetkeen. 12 minuuttia on kadonnut silmänräpäyksessä! Olo on valpas mutta rento. Mukavalta tuntui.

Hinta: Ilmainen.

Aika: 12 minuuttia.

Treenaa kotona 

Mikä: Myönteinen itsepuhe

Lupaus: NLP:n (Neuro-Linguistic Programming) ajatuksen mukaan itsetuntoa voi treenata tiedostamalla ja ohjaamalla sisäistä puhettaan. Lyttäävien ajatusten tilalle rakennetaan myönteinen itsepuhe.

Miksi testaisit: Oma mieli on mukana kaikkialla, ilmaiseksi ja nopeasti. Se kannattaa käyttää hyödyksi!

Miltä tuntuu: Laadin itselleni NLP-kouluttaja Reetta­ Vanhasen vinkeillä voimalauseita, joita toistan ensin ­ääneen ja sitten mielessäni aamuisin. ”Olen hyvä!” ”Olen arvokas juuri tällaisena kuin olen!” ”Tänään on hyvä­ päivä!” ”Selviän kaikesta mitä vastaan tulee!” Aluksi lauseiden hokeminen tuntuu amerikkalaiselta elokuvalta, mutta­ kun päästän irti kyynisestä asenteesta, hyvä olo alkaa virrata.

Vaikutus: Päivä lähtee käyntiin mukavalla mielellä, eivätkä­ pienet vastoinkäymiset nujerra samalla tavalla kuin ennen.

Hinta: Ilmainen.

Aika: Muutama minuutti aamuisin tai vaikka iltapäivisin.

Kommentoi »